Vlaanderen in bedrijf
Image default
Architectuur

Boomhutten gezocht

Ik heb 2 jonge kinderen, eentje van zeven en eentje van negen jaar, die beiden graag in de tuin spelen. Ik zie ze de meest acrobatische toeren uithalen en het liefst van al klimmen ze in de bomen, want dat vinden ze stoer en leuk. Toen kwam het idee in mijn op om een boomhut voor de jongens te maken. Dat bleek echter niet zo eenvoudig te zijn als het leek, en al snel besefte ik dat ik niet in staat zou zijn om zelf een leuke en veilige boomhut te maken. Ik ging daarom op zoek op het internet en kwam terecht op www.Artilignum.be. Artilignum bleek een bedrijf te zijn dat gespecialiseerd is in het maken van boomhutten en houten speeltoestellen. Ik werd nieuwsgierig, bekeek de site van naderbij en besloot om contact op te nemen. Een medewerker vertelde mij dat Artilignum elk soort boomhut kan bouwen, van eenvoudig verhoogd terras met speelhuisje tot de hipste boomhut met heel wat speeltoestellen.

Alle boomhutten worden gebouwd uit stevig en kwalitatief hout dat tevens behandeld wordt tegen weersomstandigheden, zodat de boomhut jarenlang mooi blijft. Een extra troef is dat de boomhut na verloop van tijd verder uitgebreid kan worden met bijvoorbeeld extra speeltoestellen, en dat is uiteraard handig voor als de kinderen wat ouder worden en op zoek gaan naar een nieuwe speelervaring. Ook de prijs van zo’n leuke boomhut bleek aardig mee te vallen en aangezien het design aangepast zou kunnen worden aan de inrichting van onze tuin, zag ik enkel voordelen. Intussen is onze Artilignum boomhut geplaatst en geleverd en onze kinderen zijn er dolgelukkig mee!

Mijn 2 zonen houden ervan om buiten in de tuin te spelen, en liefst spelen ze avontuurlijke spelletjes waarbij de in de bomen klauteren en klimmen. Ik bedacht dat ik vroeger als kind ook graag in de tuin speelde en dat mijn vader op een gegeven moment een boomhut voor me bouwde tussen 2 grote, oude bomen. Die boomhut leverde mij, samen met mijn vriendjes, uren speelplezier op en het leek me wel wat om voor mijn kinderen ook zo’n boomhut in de tuin te installeren. Omdat ik zelf geen handige harry ben, ging ik op zoek naar gespecialiseerde firma’s voor het plaatsen van een boomhut.

Ik was aangenaam verrast door de vele mogelijkheden die ze te bieden hadden op het gebied van boomhutten: van de eenvoudigste speelhuisjes tot inventieve boomhutten voorzien van glijbanen, klimrekken, bruggen en trappen, alles bleek mogelijk. Bovendien zag ik dat een boomhut van Artilignum steeds verder uit te breiden is, en dat is uiteraard een leuke extra voor als de kinderen straks wat ouder zijn en nood hebben aan meer uitdaging bij het spelen. In samenspraak met een medewerker besloten we een ontwerp te kiezen voor onze boomhut en die werd probleemloos in onze tuin geïnstalleerd, volledig in lijn met onze tuinarchitectuur. Als ik zie hoeveel uren onze kinderen al in hun boomhut hebben doorgebracht, ben ik er zeker van dat ik de juiste keuze heb gemaakt!

Voor meer info : bezoek de site