Hoe bepaal je de juiste vraagprijs?

auto snel verkopen goede prijs

 

Als het model dat u wilt verkopen het nieuwste model is, kunt u er het beste een vraagprijs voor instellen. Anders kan het weinig geïnteresseerde partijen aantrekken of veel te laag bieden. Maar hoe houd je je aan zo’n prijs in je auto?

Allereerst moeten we zeggen dat de meeste mensen de waarde van auto’s overschatten en de gebreken als gevolg van het verminderen van verkoopkansen minimaliseren. Met andere woorden, het is aan te raden om er een realistisch nummer op te zetten, of als je binnen een redelijke tijd van de vierwieler af wilt. De gemakkelijkste manier: vergelijk met vergelijkbare aanbiedingen (merk / model) zonder leeftijd, mobiliteit, kilometerstand en uitrusting / opties te negeren. Houd er rekening mee dat opties veel waarde verliezen, dus verwacht in dit opzicht geen evenredigheid.

Plus of min

Er zijn ook factoren die ertoe kunnen leiden dat de prijzen dalen of stijgen. Bijvoorbeeld of er een onderhoudshandleiding is, en of er recent enorme kosten zijn geweest (vervanging van tandriemen …). Zijn er gebruikssporen? Zijn de stoelen in goede staat of zitten er krassen of zelfs deuken op de carrosserie? Is er een roestige plek? Alle vragen over potentiële kopers …

Bij het vergelijken moet ook onderscheid worden gemaakt tussen particuliere verkopers en professionele verkopers. Garages vereisen een garantie van een jaar en kosten meestal meer dan de persoon die zijn eigen auto verkoopt.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!https://auto-verkopen-belgie.com

Kies voor een autoverzekering van HEMA

We kennen HEMA als een winkel met handige spullen, zoals kantoorartikelen, leuke woning accessoires, cosmetica, kleding en meer. Maar je kunt ook voor een autoverzekering naar HEMA toe. Online is dit eenvoudig geregeld. Twijfel je of wil je weten hoe anderen dit hebben ervaren? Lees de ervaringen en reviews van Hema hier.

 

De vertrouwde HEMA voor verzekeringen

Wil je je auto verzekeren? Dan kun je bij allerlei verzekeraars terecht die jou verschillende voordelen kunnen aanbieden. Wist je dat je ook bij HEMA een autoverzekering kunt afsluiten? Bij deze populaire winkel kun je ook terecht voor allerlei andere verzekeringen. Je kunt een autoverzekering bij HEMA snel en eenvoudig afsluiten. Ook heb je de keuze uit diverse pakketten van verzekeringen, waaronder de basispakket, aanvullende dekkingen en eigen risico. Wat voor soort autoverzekeringen sluit je af bij HEMA en hoe wordt dit beoordeeld?

 

Deze soorten verzekeringen kun je kiezen bij HEMA

Je kunt kiezen voor een WA verzekering, waarmee je alleen verzekerd bent voor de schade die je bij anderen veroorzaakt. Een WA verzekering plus beperkt casco zorgt ervoor dat je ook verzekerd bent voor schade aan je eigen auto, bijvoorbeeld door een ongeval, zoals brand, een botsing, een storm of diefstal. Daarnaast ben je ook in het buitenland verzekerd. Ten slotte kun je ook nog kiezen voor het all risk pakket: hierbij ben je overal voor verzekerd en kun je dus ook gebruik maken van je verzekering bij schade aan je eigen auto die je zelf hebt veroorzaakt.

 

Auto kopen en auto verkopen

Ga je een nieuwe auto kopen en je oude auto verkopen? Lees dan eens dit artikel grondig door want wij geven je nuttige aankooptips! Of je nu een beginner bent of al vele duizenden kilometers achter de rug hebt… het maakt niet uit want onze kooptips zijn voor iedereen nuttig!

 

Waarom je auto verkopen

Je huidige auto, daar ben je klaar mee want er zijn problemen, hij is niet luxe genoeg, of je wisselt van job. Zo zijn er nog een tiental andere redenen te bedenken waarom je de huidige auto zou verkopen.

 

Nieuwe auto kopen

Welke auto moet je nu kopen? Een eenduidig antwoord is hier niet voor en het hangt sterk af van je persoonlijke wensen. Wellicht is de belangrijkste vraag waar je de auto voor wilt gaan gebruiken, en niet te vergeten… het budget.

Het budget zal samenhangen met de verkoop. Kun je de auto verkopen aan een goede prijs, dan hoef je minder geld bij de nieuwe te leggen. Verkopen kan via een zoekertje of een veiling, maar inruilen kan ook. Inruil is vaak wel de duurste optie.

 

Waar ga je de auto voor gebruiken

Zoek je een boodschappenwagen voor korte ritjes, kijk dan naar een wagen met een kleine motor. Zo ben je goedkoop uit en zijn de taxen ook laag. Moet je meer kilometers maken, dan is een luxe wagen die op diesel rijdt het slimst. Diesel is namelijk zuiniger dan benzine. Ook LPG is een zeer goedkope brandstof. De onderhoudskosten liggen wellicht iets hoger, maar wanneer je voldoende kilometers maakt, dan verdien je het verschil gemakkelijk terug.

 

 

De brandstof

Zojuist heb je al kunnen lezen dat diesel zuiniger is dan benzine, en dat LPG goedkoop is per liter. De verschillen zijn aanzienlijk en zeker de moeite waard om te overwegen. Wat we als tip kunnen meegeven is bij een LPG wagen goed te letten op het onderhoud en op de kilometerstand. Een LPG motor slijt wel wat sneller dus een wagen met meer dan 2 ton op de teller is waarschijnlijk een stuk minder interessant. Rijden op elektriciteit, dus een elektrische auto kan ook interessant zijn, maar niet voor lange afstanden. Het actieradius is namelijk beperkt net als het aantal oplaadpunten. Voor ritten niet langer dan 100km per keer, zou een elektrische wagen zeer geschikt zijn.

 

De taxen

Of je nu op benzine rijdt, of op diesel, wat de taxen betreft maakt dat niet uit. LPG is wel qua tax wat duurder, maar ook hier geldt, wanneer je voldoende kilometers maakt, dan haal je het er gemakkelijk uit.

 

Variabele autokosten

De variabele autokosten zijn de onderhoudskosten. Een grote wagen is immers duurder dan een kleine qua onderhoud en herstelling. Ook de verzekering is bij een grote wagen meer dan bij een kleine wagen.

 

Bereken het omslagpunt

Online kun je eenvoudig een calculator vinden waarmee je het omslagpunt kunt berekenen. Welke auto is voor jouw het meest interessant. Hier wordt gekeken naar kosten per kilometer en hoeveel kilometer je maandelijks rijdt.

 

Extra opties en accessoires

Bij een 2dehands wagen betaal je voor extra opties en accessoires meestal niet de hoofdprijs in tegenstelling tot wanneer je een nieuwe auto koopt. Een occasie is dus best interessant.

 

Welke automerken zijn goed en welke niet

Indien je huidige auto altijd goed is bevallen, dan koop je waarschijnlijk weer hetzelfde merk terug. Zo werkt dan bij 70% van de mensen. Mensen zijn namelijk redelijk merktrouw. Ga je een auto kopen voor korte ritten, dan maakt het merk niet zoveel uit. Ben je echt afhankelijk van de wagen, en maak je veel kilometers, dan kun je beter gaan voor de iets bekendere merken. Denk hierbij aan Toyota, Volvo, Opel, Volkswagen, Mazda, BMW, of Mercedes. Over het algemeen zijn Japanse automerken zoals Toyota en Mitsubishi het betrouwbaarst. Franse merken zoals Renault en Citroën hebben volgens de wegenwacht vaker problemen. Onderaan de streep moet je altijd maar geluk hebben met de auto en kan ieder merk stuk.

 

Voor meer info : bezoek de site

autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken

Heb je een auto gekocht, dan ben je verplicht om ook een BA verzekering af te sluiten. BA staat voor burgerlijke aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt de schade die je bij een ongeval aan een ander toebrengt, maar niet je eigen schade. Daarvoor is er de omniumverzekering. Bij lichamelijk letsel na een ongeval kun je een beroep doen op een bestuurdersverzekering.

 

Verschillende aanbieders 

Je kunt voor deze verzekeringen terecht bij drie soorten aanbieders. Allereerst heb je de directverzekeraars. Dat zijn verzekeraars die alleen hun eigen verzekeringen aanbieden. Daarnaast heb je ook nog de onafhankelijke verzekeringsmakelaars, die meerdere directverzekeraars vertegenwoordigen en bij wie je dus een vergelijking en een keuze kunt maken tussen verschillende aanbieders. En dan is er nog een aantal banken die ook verzekeringen aanbieden.

 

Voordelen van meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar 

Het kan gunstig zijn om je autoverzekering af te sluiten bij een verzekeraar waar je ook al andere verzekeringen hebt afgesloten. Behalve dat het handig en overzichtelijk is om alles op één plek onder te brengen, kun je vaak ook nog een interessante korting krijgen als je meerdere verzekeringen met elkaar combineert. Bij de afhandeling van rekeningen heb je maar met één partij te maken en je kunt de maandelijkse premies ook in één totale betaling voldoen.

 

Of vergelijk diverse aanbieders 

Als je nog geen keuze hebt gemaakt, is het slim om eerst verschillende verzekeraars te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld door offertes aan te vragen bij de diverse directverzekeraars, bijvoorbeeld via hun websites. Je zult dan de premie te horen krijgen plus nuttige en noodzakelijke informatie over de polisvoorwaarden. Of je bezoekt een verzekeringsmakelaar. Via internet kun je een persoonlijk advies opvragen. Je kunt ook in een persoonlijk gesprek op kantoor jouw wensen en voorkeuren op een rijtje zetten om zo samen tot de beste keuze te komen. Je kunt hier alvast beginnen met een vergelijking van een aantal aanbieders voor je autoverzekering.

Voor meer info : bezoek de site

Veiliger de weg op

Bij het kopen van een nieuwe auto is het tegenwoordig mogelijk om hier ook een achteruitrijcamera ingebouwd te hebben. Met zo een achteruitrijcamera wordt het inparkeren en invoegen vereenvoudigd doordat je goed zicht hebt op wat er wachter de auto is en gebeurt. De camera kan namelijk objecten bekijken aan de achterkant van de auto door middel van een camera aan de achterzijde van het voertuig. Hierdoor hebben bestuurders een duidelijk overzicht over wat er achter zich op de weg bevindt. Tegenwoordig hebben nog lang niet alle auto’s een achteruitrijcamera, maar deze kun je ook apart aanschaffen. Zo verkoopt bijvoorbeeld vanZwitserland zulke camera’s. Je kan dan een achteruitrijcamera set kopen en deze kan je installeren in de auto, of wordt door iemand anders in je auto geïnstalleerd. Het is wel belangrijk dat er op wordt gelet dat je verschillende connectoren moet gebruiken. Je hebt namelijk voor elke connector een andere connectorkabel nodig om verbinding te maken. De camos camera heeft daarom ook zijn eigen bekabeling om de camera hiermee te koppelen aan de display van je dashboard. Voor beginnende bestuurders kan inparkeren nog wel eens lastig zijn, maar ook bij veel gevorderden rijders komt het voor dat zij schade rijden door dat er gewoon minder zicht is bij het achteruit rijden. Bovendien blijkt uit parkeercijfers dat meer dan de helft van de automobilisten in het vorige jaar parkeerschade heeft veroorzaakt, een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Een achteruitrijcamera kan hier een prima uitkomt voor zijn. Waar de camera vooral goed helpt met inparkeren, wordt invoegen ook gemakkelijker doordat er hier ook beter zicht is op de wagens achter je eigen voertuig. Ook is een achteruitrijcamera fijn voor als je veel in de kleine straatjes van de binnenstad moet manoeuvreren in een wat groter voertuig. Rijden wordt dus een stuk veiliger met het gebruik van een achteruitrijcamera.

Voor meer info : bezoek de site

Op naar de autosloop

Soms moet je de knoop ineens doorhakken als je een beslissing moet nemen. Dit had ik met mijn oude auto. Allang wist ik dat het er eens van moest komen: dat ik hem naar een autosloop moest brengen, maar lang heb ik dit natuurlijk geprobeerd uit te stellen. Te lang uiteindelijk. Reparatie na reparatie; toch maar weer de autosloop uitstellen, want ik was zo gehecht aan mijn wagen. Fout! Het heeft me te veel geld gekost.

Naar de autosloop in Utrecht? Niet nodig!

Toen mijn auto mankementen vertoonde met de remmen was de maat helaas vol: hij moest nu echt weg. Ik durfde eigenlijk niet meer zelf naar een autosloop te rijden, omdat ik nog best een eind van Utrecht af woon. Maar de sloopauto laten ophalen leek me een dure aangelegenheid. Niets bleek minder waard toen ik op internet dingen na las: er zijn rond Utrecht autosloperijen die gratis je auto afhalen. Hier heb ik dus gelijk voor gekozen. De jongens van Sloop Service Nederland kwamen dezelfde dag nog mijn auto ophalen – ik ontving er een mooi bedrag voor en het vrijwaringsbewijs werd gelijk afgegeven: zo zie je maar, een oplossing ligt altijd voor de hand, zelfs als het om autosloperijen gaat!

Voor meer info : bezoek de site