Social Media Job Hunting: Storming Facebook

HR software

Hoe te handelen bij het zoeken naar een baan op sociale netwerken, wat zijn de regels en wetten op Facebook en waarom het belangrijk is om uw account te behouden

Sociale netwerken zijn een integraal onderdeel geworden van de dagelijkse communicatie … Daarin communiceren we niet alleen, maar zijn we ook actief in de richting van zaken (PR, aan- en verkoop, marketing). De HR-richting werd niet gespaard door een explosie van activiteit. Social media is altijd een van de tools geweest om werknemers te vinden (LinkedIn, Facebook), maar nu wint het aan populariteit en het zoeken naar werk via het netwerk met de hulp van gespecialiseerde groepen en verenigingen. Een van de meest populaire bronnen, volgens onderzoek van Brand Analitics, in 2016 is Facebook. Dit sociale netwerk is leidend in termen van het aantal actieve auteurs (grote dekking en het aantal verschillende groepen (open en gesloten) wemelt van de posts over het zoeken naar medewerkers. Het belangrijkste segment zijn mensen wiens werk verbonden is met internet (programmeurs, copywriters, internetmarketeers), hier kun je omvatten ontwerpers, verkoopmanagers, accounts en degenen die op zoek zijn naar werk op afstand. In sociale netwerken kunt u banen vinden die niet op gespecialiseerde sites worden gepubliceerd. Deze bronnen publiceren voornamelijk grote bedrijven met een grote selectie, maar ook kleine organisaties kopen De eigenaardigheid van publiceren in sociale netwerken is een meer gerichte en aanbevolen zoekopdracht. In realtime kunt u onmiddellijk communiceren, de nodige informatie vinden, het profiel van een persoon bestuderen, gemeenschappelijke vrienden zien en om aanbevelingen vragen. Deze levendigheid en mobiliteit verzetten zich tegen een droog cv en een telefoontje van de site. Je ziet hoe iemand leeft, hoe hij zich gedraagt en je kunt al vooraf begrijpen wie er voor je staat.

Als je besluit om op deze manier een baan te zoeken, dan raad ik je aan om je aan enkele regels te houden:

Let op je profiel

Wacht, ren niet om je foto’s in een badpak te verwijderen en foto’s uit je paspoort te uploaden. Probeer niet te doen alsof u dat niet bent. Allereerst moet u gegevens over uzelf invullen: werkplekken, contacten, opleiding, zodat de werkgever al een indruk heeft van uw beroepservaring.

Schrijf een “bericht van goedheid” over uw zoekopdracht

In uw feed moet u een korte post schrijven waarin u aangeeft dat u op zoek bent naar een baan. Reflecteer daarin wat voor soort baan je wilt vinden, je grootste sterke punten, iets persoonlijks en humoristischs over jezelf, contacten voor communicatie, een verzoek om een ​​herplaatsing en voeg een link toe aan je cv. Het is niet nodig om verhandelingen te schrijven. Ik raad aan om een ​​opvallende foto toe te voegen.

Begin met zoeken!

Hier zijn enkele opties om uw droombaan te vinden:

Facebook-groepen

Er zijn groepen specifiek voor het zoeken naar werk (zoals Jobs van Digital HR, HR: vacatures en cv’s, VACATURES, Happy New Job, Er is een baan! Ik heb een baan nodig! En Jobs van vrienden en gespecialiseerde (professionele) gemeenschappen. Deze omvatten SMM, Copywriting, IT Recruitment, Digital / IT / Marketing, Community of design managers, PHP, Remote work, SEO: promotie en optimalisatie, waar specialisten uit het gebied waarin u geïnteresseerd bent communiceren, waar u uw post over het zoeken naar werk kunt publiceren en kennis kunt maken met de aanbiedingen, stuur een applicatie om u aan de groep toe te voegen.

Officiële pagina’s van bedrijven

Als je duidelijk weet in welk vakgebied je wilt werken (IT, financiën, onroerend goed, etc.), ga dan gerust naar de pagina’s van deze bedrijven (Retail Rocket, Ingate, Notamedia) en volg hun publicaties. Dit is goed van toepassing op online bureaus (hun aantal is niet erg groot en ze houden niet allemaal de recruiter in dienst), daarom zweven vacatures vaak in hun feed en kunt u direct contactpersonen per post of in privéberichten schrijven (de kans dat uw reactie zal veel hoger zien dan op gespecialiseerde sites)

Recruiter

Het vinden van een rekruteringsmanager op sociale media is niet moeilijk. Je herkent hem op de duizend aan zijn rampenposten bij het vinden van de juiste mensen. Zoek een recruiter die in het wervingsbureau of freelancer werkt, hij heeft zeker vacatures bij verschillende bedrijven of hij kan je doorverwijzen naar de juiste persoon. U kunt zoeken in de groepen Vereniging van Recruiters, Alles over werving en niet alleen HR-advies.

Wees proactief maar voorzichtig

Zorg voor een communicatiecultuur en spam niet iedereen met uw vacatures voor vacatures.

Sluit u alleen aan bij gemeenschappen die verband houden met uw branche en werkzoekgroepen met het grootste aantal deelnemers.

Reageer op interessante artikelen, plaats nuttige informatie, verklaar jezelf zodat mensen je profiel zouden bezoeken.

Schrijf korte aantekeningen over hoe uw zoekopdrachten vorderen, wat u bent tegengekomen, misschien worden er ook aanvullende groepen, bedrijven en recruiters aanbevolen, of zij zullen uw invoer opnieuw posten.

Deze eenvoudige regels helpen je bij het vinden van een baan en zullen zeker je kring van contacten en kennissen met interessante mensen uitbreiden. Bedenk, hij die vondsten zoekt. We bestormen het sociale netwerk!

talent management

https://www.globalrecruitment.info/

BOEKHOUDER

financiele administratie

Functie

Als je als accountant bij een klein en middelgroot bedrijf wilt werken, heb je veel verantwoordelijkheden en de nodige vrijheid nodig

-Dagelijks boekhoudkundig werk

-Betaling uitvoeren + dubbele controle

-Credit incasso

-Controleer en verifieer alle facturen

-Controleer of het salaris is bijgeschreven

-Volg klantbestanden op

-Administratief beheer, communicatie, salarisadministratie, financieel managementrapport

Aanbod

Op basis van je verantwoordelijkheden krijg je een interessant salaris; vaste opties na een succesvolle transitieperiode

Jouw profiel

-Je hebt een diploma in bachelor of in boekhouding

Je spreekt vloeiend Nederlands en Frans en hebt kennis van het Engels

– Je durft het initiatief te nemen

-U kunt eenvoudig Excel gebruiken

– Voorzichtig en loyaal

Zelfstandig werken, creatief denken (creativiteit), klantgericht zijn, regels en afspraken volgen, plannen (= organiseren), omgaan met druk, kunnen verbinden, als hecht team werken, accuraat zijn

Bereid de componenten van lonen, facturering en betalingsbonnen voor, controleer en registreer de inkomsten van het bedrijf (voer betalingen van klanten in, facturen uitgeven, herinneringen, enz.), Controleer contant geld en verifieer de betrouwbaarheid ervan, update boekhoudsystemen (tarieven sociale verzekeringen, …) , Commissies berekenen, bedrijfsresultaten controleren en berekenen, wettelijke belastingwetten en sociale overzichten opstellen en implementeren, facturen, bankafschriften en ondersteuningsdocumenten coderen en vastleggen om afstemmingscontroles op bankrekeningen uit te voeren

Bachelor na bacheloropleiding

https://www.administratieve-medewerker.be/

Toffe poetshulp gezocht

Toffe poetshulp/Huishoudhulp gezocht

Functie

Ben jij iemand die graag huishoudelijk werk doet?

Werk je graag doordeweeks en wil je in het weekend vijf zijn?

Nou, deze baan van schoonmaakassistent / huishoudster kan iets voor jou zijn! Naast het poetsen van je tanden met klanten, kun je ook maaltijden bereiden en helpen bij het wassen, strijken en winkelen.

U wordt toegewezen aan een vaste particuliere opdrachtgever (regio Berchem), waar u wekelijks of tweewekelijks poetst en / of strijkt.

Laten we eens kijken hoeveel uur u per week kunt werken en hoe u een planning kunt maken. We starten met een contract van 20 uur en het is mogelijk om het contract na evaluatie te verlengen.

Aanbod

U werkt voornamelijk overdag, nooit in het weekend en op feestdagen.

Een kindvriendelijk schema is mogelijk.

Permanent werk bij u in de buurt

Je krijgt een salaris met eindejaarsuitkering, vakantietoeslag, kilometervergoeding en werkkledingvergoeding.

Training binnen en buiten de werkplaats: ergonomie-productkennis-klantgericht.

Je wordt ondersteund door managers en collega’s.

Respecteer elke medewerker

Jouw profiel

Retoucheer en moedig poetsen en / of strijken in privéwoningen aan

Genoeg nederlands

Gelieve een auto, bromfiets of fiets te bezitten.

Planning (= organisatie), naleving regels en afspraken, accuraat en sexy, klantgericht, creatief denken (creativiteit), aanpassen aan veranderende omgevingen (flexibiliteit), omgaan met stress, kunnen verbinden, resultaatgericht werken, zelfstandig werken

Afwassen en opslag van borden, schoonmaken en wassen van keukens en sanitair, onderhoud en opslag van schoonmaakapparatuur, toezicht houden op productinventaris, onderhoud en opslag van kleding en ander textiel (wassen, naaien, strijken, etc.), vervangen van lakens en beddengoed, schoonmaken: ramen reinigen , Bereid voedsel voor (schoonmaken, wassen, enz.), Bereid maaltijden, volg de instructies voor dagelijkse boodschappen, schone vloeren en meubels

Basisonderwijs of eerste graad secundair onderwijs

https://www.jobinhoreca.com/job/q/poetshulp-gezocht.html

Loodgieter

Loodgieter

Functie

Voor een winkelbedrijf in landstreek veurne zijn wij op zoek naar een loodgieter. Je wordt ingeschakeld voor de plaatsing van sanitair en meldkamer verwarming. Het betreft bovenal werk bij particulieren en in bestaande appartementsgebouwen, nieuwbouw en ruwbouw zijn minder van doen. Merendeel van het werk zijn chauffagetechnieken, sanitair is eerder beperkt. Je wordt tewerkgesteld in landstreek de panne, adinkerke, veurne, koksijde.

Aanbod

Wij bieden een voltijdse functie in een prettig familiebedrijf. Verloning volgens pc 124 en kans op een vast arbeidsovereenkomst na een positieve interimperiode. Opstart van zodra vacant en geen bouwverlof gepland.

Jouw profiel

Voor deze functie ontwaren wij een kandidaat die vorming of ervaring heeft in het sanitair. Je hebt een zeer goede weten van het nederlands en/of het frans. Je kan zowel particulier als in team werken. Je kan net en ordelijk werken en bent collegiaal ingesteld. Laatstejaarsstudenten komen ook in aanmerking om voorafgaand als jobstudent het werk uit te voeren.

Een diagnose van defecten of storingen aan een installatie ( gas- of gaatje, … ), een oude installatie demonteren en ophalen ( verwarming, sanitair, … ), ingebouwde of zichtbare leidingen ( staal, consument, pvc, polyethyleen, … ) plaatsen en bijsluiten op de sanitaire installatie, sanitaire elementen plaatsen, een oude installatie demonteren en ophalen, de materialen kiezen en de voorraad grondstoffen en verbruiksgoederen aanleggen, sanitaire en verwarmingselementen plaatsen, defecte onderdelen vervangen of repareren, inbouw- of opbouwleidingen plaatsen en bijsluiten op de verwarmings- en sanitaire elementen ( staal, consument, pvc, polyethyleen,. . . )

Deeltijds beroepssecundair onderwijs : gisten stroom – elektronica, bso 2de graad : studiegebied koeling en hitte, secundair volwassenenonderwijs : studiegebied koeling en hitte, leertijd : deel stroom

https://www.nieuwejobs.com/job/q/vacature.html

HR Coördinator Personeeldienst

HR Coördinator

Onze afnemer, een belgische group die een reeks bedrijven overkoepelt gaande van infrastructuurwerken, grond-en afbraakwerken, bodem- en grondwatersanering tot recycling, mengcentrales, overbrenging, evenals op- en overslag ( mark ) en projectontwikkeling ( brownfields ), is op zoek naar een gedreven hr coördinator.

Jouw verantwoordelijkheden je staat in voor de complete salaris -en personeelsadministratie van een aantal bouw gerelateerde vennootschappen in de menigte, bestaande uit zo’n 75 arbeiders en 50 bedienden. Je staat in voor de r & s van zowel arbeiders en dienen in samenspraak met de rekruteringspartners. Je fungeert als bekwame en toegankelijke hr pro in een erg brede waaier van de diverse hr domeinen. Je bent zowel inwendig als uitwonend hét aanspreekpunt inzake rekrutering en uitverkoring, onthaal en integratie, opleidingstrajecten, personeelsretentie, performance beheer, opleidingsbeleid, hr- rapporteringen, enz…

Jouw profiel je hebt minstens een bachelor diploma op zak je kan nu terugblikken op enkele jaren ervaring op een hr divisie of personeelsdienst, met duidelijke verantwoordelijkheden in payrolling en personeelsadministratie je hebt een stevige basiskennis sociaal gewoonterecht en kan overweg met een loonverwerkingspakket, bij voorkoop eblox ( sd worx ) ervaring in rekruteringsprocessen is een must, affiniteit met de bouw een sterke troefkaart je spreekt een mondje taal je bent computervaardig en je beschikt over een goede bekende van ms office. Je bent in staat om nauwgezet en onafhankelijk te werken maar ook ook te multi-tasken in een high demanding omgeving je kan omgaan met wisselende prioriteiten en variabele werkdruk buiten in te boeten op toegankelijkheid en zorgvuldigheid ons aanbod een afspraak onbepaalde duur, volledig samenwerken in een collegiale en ambitieuze sfeer uitgebreide vorming en sponsoring open en directe communication tussen de verscheidene graderingen in het onderneming in een vlakke opbouw met duidelijke aanspreekpunten een competitief gage in verhouding tot relevante ervaring, completeren met diverse extralegale voordelen ( maaltijdcheques, groeps- en hospitalisatieverzekering,. . . )

https://www.vindazo.be/keywords/personeelsdienst.html

Sollicitatiegesprek tips

sollicitatiegesprek tips  

Hoe gaat een sollicitatiegesprek in het echt? Zijn er factoren die vaker terugkomen bij het gesprek? En kan je je dan ook steeds klaarmaken hiervoor? 
Absoluut:
De onthaal – Je komt op tijd toe op je toekomstige werkplek. Je meldt je aan aan de balie. daarna zal je vermoedelijk even moet wachten. 

het eerste voeling – het is zover! Je ontmoet de werkgever, schudt zelfzeker de hand en je stelt jezelf voor bij naam. 
het gesprek – Hier gaat het allemaal om. Je begint door jezelf simpel voor te stellen, waarna ook de werkgever dat gaat doen. daarna komt de recruiter in een kennismakingsgesprek meer over je te weten. je geeft een woordje uitleg mocht het nodig zijn bij je sollicitatiebrief en CV. de typische vragen zul je hier nog krijgen hier. vergeet zelf geen vragen te stellen op het einde natuurlijk.
De test – steeds vaker laten werkgevers bij het eerste (of tweede) gesprek de sollicitant ook nog een test of proefwerk afleggen. Dat je de nodige kennis en skills hebt voor de job kun je zo extra bewijzen.

 

 Tips: Recente vacatures https://www.vindazo.be/vacatures/operational-auditor.html

https://www.dergatsjev.be/2018/04/sollicitatiegesprek.html

Op zoek naar een CAD tekenaar? Uw nieuwe personeel vindt u hier

Heeft uw bedrijf de afgelopen tijd een flinke groei gemaakt of heeft u de plannen om binnenkort uit te breiden? Dan bent u natuurlijk op zoek naar het allerbeste personeel. Denk bijvoorbeeld aan een CAD tekenaar die er samen met u alles aan doet om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Cadjobs helpt u deze persoon of personen te vinden. Als bemiddelingsbureau richten zij zich specifiek op bedrijven die gebruikmaken van CAD software. Dankzij een gevarieerd aanbod van werkzoekenden, vindt u altijd de CAD tekenaar die past binnen uw bedrijf. Heeft u daarnaast nog een BIM vacature te vervullen? Ook in dat geval doen zij er alles aan om u aan het juiste personeel te helpen.

Zoekt u een baan als CAD tekenaar of BIM modelleur? Bekijk dan snel de passende vacature

Cadjobs is er naast werkgevers ook voor werknemers. Als bemiddelingsbureau doen zij er alles aan om ervoor te zorgen dat de mensen met de juiste expertise elkaar vinden. Bent u een CAD tekenaar of BIM modelleur en op zoek naar een vacature die perfect bij u past? Dan weet u zeker dat Cadjobs alles op alles zet om u aan een bedrijf te koppelen dat past bij uw wensen. Op die manier krijgt u de uitdagende en afwisselende baan die u zoekt en krijgt uw (toekomstige) werkgever het gemotiveerde en kundige personeel waardoor zij een kwaliteitsslag maken. Bekijk het overzicht op de website van Cadjobs en vind de baan van uw dromen.

Krijg als CAD tekenaar de baan van uw dromen onder de meest gunstige omstandigheden

Heeft u als CAD tekenaar de droombaan gevonden via Cadjobs? Dan gaat de hulp van het bemiddelingsbureau verder. Doordat Cadjobs actief is sinds 1999 weten zij precies de juiste vacature te vinden voor een BIM modelleur of CAD tekenaar. Aan de andere kant zorgen zij ervoor dat bedrijven het personeel krijgen dat ze nodig hebben. Van een vaste tot een tijdelijke baan, het is allemaal mogelijk. Na een beoordeling, een goed gesprek en een introductie binnen het netwerk van Cadjobs, bent u helemaal klaar om aan de slag te gaan voor uw nieuwe werkgever. En als werkgever bent u natuurlijk harstikke blij dat u eindelijk het personeel gevonden heeft waar u al tijden naar op zoek was.