Een snelle Belgische pasta met verse spinazie

Je maakt het in 4 simpele stappen en het staat in 10 minuten op tafel  Ideaal voor een avondje wanneer je wat minder tijd hebt en toch gezond wil eten. Aan deze pasta voeg je niks anders toe dan verse spinazie, olijfolie en parmezaan.  Mis je dan geen kruiden?  Nee, want de olijfolie en de parmezaan geven voldoende smaak aan dit eenvoudige pastagerechtje dat uiterst geschikt is voor een avondje ‘makkelijk doen’! Je hebt weinig boodschappen nodig. Wil je elke week kunnen kiezen uit zulke gezonde en snelle recepten? Een Belgische maaltijdbox kan dan uitkomst bieden. 

Veel moeilijker dan een kant-en-klaar maaltijd is het niet, duurder is het al zeker niet en… als je ook de calorietjes binnen de perken wilt houden, laat de pasta dan volledig afkoelen en warm ‘m weer op voordat je ‘m opdient. Aan deze pasta voeg je niks anders toe dan verse spinazie, olijfolie en parmezaan.

ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 g pasta

  • 300 á 400 g verse spinazie

  • 5 el olijfolie

  • 100 g gemalen parmezaan

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en roer er 4 el olijfolie doorheen.

  2. Doe de spinazie tezamen met 1 el olijfolie in een grote hapjes- of wokpan en bak gedurende 2 tot 3 minuten onder voortdurend roeren tot de spinazie flink geslonken is.

  3. Verdeel de spinaziepasta over vier borden en garneer met de geraspte parmezaan.

  4. Meng de gebakken spinazie gelijkmatig door de pasta.

  5. Verdeel de spinaziepasta over vier borden en garneer met de geraspte parmezaan.

  6. Bestrooi eventueel met peper en zout.

Het gemak van de HelloFresh maaltijdbox

Goed idee toch, voor die ene keer dat je eens niet zo’n zin hebt om te koken. En als je nog wat over hebt, kun je het gerust de volgende dag weer opwarmen. Dit soort recepten vind je dikwijls terug bij de box van HelloFresh. Hier vind je wekelijks liefst 20 of meer recepten, waaronder ook echte Belgische klassiekers. Absoluut een aanrader om eens te proberen dus. Je kunt het elke week ook weer stopzetten. Je ontvangt dus alleen een box wanneer jij er zin in hebt. Het is iets duurder dan de supermarkt. Maar in ruil daarvoor heb je wel heel veel gemak. Je hoeft je niet meer druk te maken over wat je gaat eten of hoe je deze week gezond gaat koken.

Huur een mobiele frituur en geniet van heerlijke frieten aan huis

Plant u binnenkort een klein feestje met enkele vrienden of familieleden in uw bubbel? Wilt u hen op veilige manier trakteren op lekker eten? Huur dan de frituur aan huis van Friet & Co. Deze mobiele frituur maakt op locatie heerlijke verse, Belgische frieten met snacks zodat u en uw gasten kunnen genieten van lekker eten tijdens uw feestje. U kunt de mobiele frituur huren voor elk type evenement, van een bedrijfsfeest tot een verjaardagfeest. Zowel particulieren als bedrijven kunnen dus beroep doen op deze frituur aan huis.

Kies de beste formule voor uw event

Ook in tijden van corona kunt u de frituur van Friet & Co aan huis laten komen. Dit mobiele frietkot is namelijk uitgerust met alle benodigdheden om frieten en snacks te bakken in de open lucht. Voor een ideale verspreiding van grote groepen profiteert u nu bovendien van gratis verlengde baktijd. Zo kunnen uw gasten veilig, met de nodige afstand van elkaar, verse Belgische frieten ontvangen van deze frituur. Voor uw event heeft u bovendien de keuze uit verschillende formules. In elke formule ontvangt u natuurlijk heerlijke frieten en de bekende frituursauzen, maar de keuze van de snacks verschilt per formule. Kiest u voor de Genieters-formule? Dan trakteert u uw gasten al vanaf 9,4 euro per persoon op echte Belgische lekkernijen. Daarnaast betaalt u wel nog een vaste kost voor de huur van de mobiele frituur.

Vraag om een vrijblijvende offerte

Wilt u ook een frituur aan huis laten komen die op coronaveilige manier lekkere frieten bakt voor u en uw gasten? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Friet & Co uit Antwerpen. Met hun mobiele frietkraam komen deze experten graag langs in heel België met hun unieke formules en concept. Bekijk daarom snel de mogelijkheden voor uw feest op de website van het bedrijf en vraag er meteen een vrijblijvende offerte aan.