4 misvattingen over kunstgras die je niet wist

Kunstgras is te duur, ziet er nep uit, of is slecht voor het milieu, allemaal misvattingen over kunstgras die gewoon niet waar zijn. Toch houden deze mythes je misschien tegen om kunstgras te kiezen voor je volgende project.

 

In deze blog ontkrachten we een paar van de meest voorkomende mythes rond kunstgras, zodat je zeker weet dat kunstgras de perfecte optie is voor jou

1. Kunstgras is slecht voor het milieu

Kunstgras is misschien niet zo slecht voor het milieu als eerst wordt gedacht. Dit komt omdat een kunstgrasveld geen grasmaaier nodig heeft om het te onderhouden zoals een natuurlijk gazon doet, en een studie van de Universiteit van Stockholm heeft uitgewezen dat een gas aangedreven grasmaaier dezelfde hoeveelheid vervuiling kan uitstoten als 100 mijl rijden in je auto.

 

Bovendien hoeft kunstgras niet besproeid te worden zoals natuurlijk gras, waardoor je gazon beter is voor het milieu omdat het waterverbruik vermindert.

 

Ook heeft kunstgras geen meststoffen of pesticiden nodig om het mooi te houden, zoals natuurlijk gras, die beide schadelijk zijn voor het milieu en de wilde dieren.

 

Ons gras kan aan het einde van zijn levensduur worden gerecycled, zodat het kan worden hergebruikt in andere producten. Dit vermindert het storten van afval, spaart grondstoffen en maakt onze kunstgrasproducten zeer duurzaam.

2.  Kunstgras wordt enkel gebruikt voor sportvelden

Kunstgras mag dan ooit begonnen zijn op voetbalvelden, het heeft ondertussen een lange weg afgelegd en wordt lang niet meer alleen als sportoppervlakte gebruikt. Kunstgras wordt gebruikt op verschillende manieren, van achtertuinen tot commerciële ruimtes en speelterreinen.

 

Met een ruime keuze aan stijlen, kleuren en poolhoogtes is het veelzijdiger dan echt gras en niet beperkt tot sportvelden. Kunstgras ziet er geweldig uit in de tuin, op dakterrassen en balkons, in bars en restaurants, in kantoren en sportscholen, voor evenementen en tentoonstellingen, in speeltuinen, rond zwembadzones en in hondenkennels.

 

3. Kunstgras heeft slechte drainage

Het is een mythe dat kunstgras een slechte drainage heeft. Indien correct geïnstalleerd heeft kunstgras fantastische drainage-eigenschappen, en droogt het in veel gevallen zelfs sneller dan natuurgras.

In tegenstelling tot echt gras, is Kunstgrasnet kunstgras ongelofelijk snel drainerend. De drainagetijd tot 60 liter per minuut betekent dat het niet lang duurt om op te drogen, zodat je in een mum van tijd weer in de tuin kunt zitten.

 

De snelle drainagetijd is te danken aan onze hoogwaardige installatiemethode, inclusief een volledige stenen fundering, zodat uw grasmat bestand is tegen zware regenval en beschermd is tegen overstromingen.

 

4. Kunstgras is niet kindvriendelijk

Kunstgras is zeer kindvriendelijk. Het is knoeivrij, zacht en gedempt, wat het perfect maakt om op te spelen.

 

Bovendien is kunstgras niet giftig en vereist het geen chemicaliën of pesticiden, dus is het ook veiliger dan natuurlijk gras.

 

Dit maakt het geweldig voor kinderen, en veel scholen hebben nu Kunstgras geïnstalleerd om een veilige, schone en leuke omgeving te creëren om in te spelen en te leren.

 

U kunt ook een shockpad onder het gras leggen om het extra te beschermen tegen vallen, waardoor kunstgras een veel betere optie is voor speelplaatsen dan beton of schors.

 

Energiesubsidies in Nederland

Energiesubsidies in Nederland

Zelf je energierekening omlaag brengen van jouw keuze uit alle energieleveranciers door energiebesparende maatregelen te treffen willen we vaak wel, maar waar te beginnen en hoe financier ik dit?

 

Soorten energiebesparende maatregelen

Wat kan je zoal zelf doen om je huis energiezuiniger te maken? Hieronder een opsomming:

 • Het isoleren van spouwmuren

 • Dakisolatie 

 • Vloerisolatie 

 • Gevelisolatie

 • Het glas in je huis vervangen met hoogrendementsglas (HR++) 

 • triple glas toepassen (dit kan alleen in combinatie met isolerende kozijnen)

 • Isolerende deuren

 • Energiezuinig ventilatiesysteem

 • Slimme thermostaat

 • Zonnepanelen

 

Subsidies van de overheid in Nederland

 • De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is bedoeld om energiebesparende maatregelen in koopwoningen aan te moedigen. Er is een subsidie voor woningeigenaren die een koophuis bewonen en er is een subsidie voor Vereniging van Eigenaren. Kijk voor meer informatie op deze website van de overheid: SEEH. Op deze site vind je veel informatie en ook rekentools.

 • De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is bedoeld voor de aankoop van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Deze regeling geldt voor particuliere gebruikers en voor zakelijke gebruikers. De bedoeling van al deze maatregelen is dat het gebruik van gas omlaag gaat door het gebruik van duurzame warmte. Dit is niet alleen energiebesparend, maar het verlaagt ook de CO2-uitstoot. Per 1 januari 2020 verandert de ISDE-subsidie. 

 

Maatwerk Adviesrapport

Als het je nu al duizelt is het misschien handig om eerst een deskundig en betrouwbaar advies in te winnen. Hiervoor is een maatwerkadvies rapport bedoeld. Ook hier kan je subsidie voor ontvangen. Dit rapport wordt opgesteld door een energiedeskundige, een energie prestatie-adviseur (EPA). Het rapport geeft je inzicht in de mogelijkheden die al benut zijn en die je nog kan benutten, de kosten, de baten en de tijd die nodig is om je investering terug te verdienen. 

 

Doe de check

Op de website van Milieu centraal kan je zelf checken hoe je je huis energiezuiniger en duurzamer kan maken. Ook op easyswitch kan je tips vinden om zuinig te worden. 

 

Juridisch advies en bijstand van een ervaren advocatenkantoor in Antwerpen, Brussel en Luik

In elke onderneming, hetzij een eenmanszaak, kmo of multinational, is de kans groot dat u weleens met een juridisch vraagstuk of conflict worstelt. Misschien heeft u vragen over het arbeidsrecht in verband met de tewerkstelling van buitenlandse werknemers? Of wellicht zoekt u advies in te winnen inzake de intellectuele eigendomsrechten van uw bedrijf? Ongeacht wat voor vragen u heeft, voor degelijk juridisch advies wilt u kunnen rekenen op een betrouwbaar en ervaren advocatenkantoor. Voor juridisch advies in Antwerpen, Brussel of Luik doet u daarom beroep op de advocaten van Caluwaerts Uytterhoeven.

Ondersteuning van een ervaren team met kennis van verschillende vakdomeinen

Het advocatenkantoor van Caluwaerts Uytterhoeven te Antwerpen bestaat uit een meertalig en multidisciplinair team dat uw onderneming graag voorziet van juridisch advies. Elke advocaat heeft een ruime kennis van een specifiek vakdomein binnen de wetgeving. Van transport tot overheidsopdrachten. Met een multidisciplinaire aanpak bundelt het team zijn krachten om u bij elk dossier te voorzien van deskundige en behulpzame juridische bijstand.

Advies van uitstekende kwaliteit overal waar u zakendoet

Heeft u nood aan juridisch advies ver buiten Antwerpen, omdat u ook zakendoet in het buitenland? Dan kunt u via LawExchange International, een internationaal netwerk van advocatenkantoren, steeds beroep doen op juridische bijstand van eenzelfde hoogstaande kwaliteit als Caluwaerts Uytterhoeven. Dit advocatenkantoor heeft namelijk het begeerde lidmaatschap van dit prestigieuze netwerk bemachtigt dankzij de uitstekende kwaliteit van hun werk en hun vele tevreden klanten. Ontdek meer over de uitstekende dienstverlening van deze ervaren advocaten en bezoek snel de website van het kantoor of doe meteen beroep op hun kennis.

https://www.legaloffice.be/