Vlaanderen in bedrijf
Image default
Woning en Tuin

Dakwerken en het renoveren van de gevel

Er zijn meerdere redenen op te noemen waardoor een woning met de tijd zijn uitstraling verliest. Het is echter vrij gemakkelijk om de woning er weer stralend uit te laten zien. Door dit artikel te lezen over gevelrenovatie en dakwerken achterhaalt u wat de sleutel is om de woning naar zijn originele staat terug te brengen.

Neem een gevelwerker aan

De verzamelnaam gevelrenovatie omvat meerdere werkzaamheden die aan de gevel verricht kunnen worden. Zo zorgt gevelreiniging er voor dat vuil en mossen van uw woning worden verwijderd. Door de toepassing van gevelreiniging ziet de woning er binnen een dag weer gloednieuw uit. Een andere werkzaamheid die gevelrenovatie bedrijven uitvoeren is het herstellen van voegwerk. Door wind en zure regen kan het gebeuren dat voegselwerk in de loop van de jaren in verval raakt. Gevelrenovatie specialisten kunnen uw oudere voegwerk verwijderen en deze vervangen met nieuw voegselwerk. Om een gerenoveerde gevel te beschermen is het verstandig om de gevel te laten impregneren zodat vuil en zure regen geen probleem meer vormen voor uw gevel. De kosten die gemaakt worden voor het renoveren van de gevel vallen erg mee. Zo kost het herstellen van het voegwerk circa dertig euro per m2. Het impregneren van de gevel kost tussen de 300 en 400 euro. Een combinatie van deze vormen van gevelrenovatie zal er voor doen zorgen dat uw woning in waarde zal doen stijgen.

Bescherm de waarde van uw dak

Om er voor te zorgen dat uw dak nooit in verval raak is het aan te raden om de tien jaar dakwerken uit te laten voeren. Een ervaren dakwerker kan de staat van uw dak controleren en kan kapotte dakgoten, dakpannen en afvoeren repareren. Door om de zoveel jaar werken aan het dak uit te laten voeren blijft de waarde van de woning voor een groot deel beschermd. De prijs van dakwerken is afhankelijk van het type dak van de woning. Dakwerken zijn veel eenvoudiger op een plat dak uit te voeren dan dit het geval is bij een hellend dak. De prijs per vierkante meter zal dan ook hoger zijn voor dakwerken op een hellend dak. Elke type dakwerk heeft zijn eigen prijs. Wij raden u ook aan om verschillende prijzen voor dakwerken te vergelijken omdat prijzen tussen dakwerkers er van elkaar kunnen verschillen.

Voor meer info : bezoek de site

Gerelateerde artikelen

Een matras kopen in een matrassenwinkel nabij Antwerpen

Verhuisdozen voor elke klus om te verhuizen, opslag en te bouwen. Verhuisdozen van Verhuisboxen

Droom je van een nieuwbouwwoning? Dan is sleutel-op-de-deur bouwen de oplossing!