La ventilation fenêtre : comment bien l’entretenir ?

Vous avez sans doute décidé de poser une ventilation fenêtre pour pallier un problème d’humidité dans votre logement ou simplement pour garantir un meilleur renouvellement de l’air. Vous avez opté pour une aération naturelle, car ce système coûte bien moins cher à l’installation qu’une ventilation mécanique simple ou double flux, et vous avez eu raison !

Où se trouve la ventilation de fenêtre ?

Chaque grille d’aération est insérée dans la fenêtre : dans le châssis, la traverse, etc. Le réglage du débit est effectué dès l’installation. Si la pose est correcte, le confort dans le logement est immédiatement augmenté. L’arrivée d’air frais est agréable et les odeurs provenant de la cuisine ou de la combustion d’un poêle sont vite éliminées. Le hic est que ce système ne peut fonctionner correctement que si les grilles sont parfaitement propres.

Les solutions pour bien nettoyer des grilles d’aération

Pour que le confort apporté par la ventilation de fenêtre perdure, vous devez vous assurer régulièrement de leur état général. Des grilles de ventilation de fenêtre propres sont débarrassées de tous résidus, de la poussière, de la saleté et des déchets verts qui se sont éventuellement accumulés avec le temps. Le passage de l’air n’est obstrué d’aucune façon.

Le nettoyage manuel des ventilations naturelles

La ventilation pour fenêtre peut être nettoyée à l’aide d’un chiffon humide imprégné de bicarbonate de soude ou de vinaigre blanc. Des lingettes peuvent également être utilisées.

Le nettoyage avec démontage des lames

Si vous êtes bricoleur, vous pouvez démonter chaque lame pour les laver plus efficacement à grande eau et leur faire retrouver leur brillance. Si cette lame est en aluminium ou en métal, elle doit être parfaitement sèche avant son remontage. En procédant de cette façon, vous pouvez, en plus, nettoyer facilement les parties fixées à la fenêtre.

https://www.duco.eu/fr/

Een vastgoedstylist waar u op vertrouwt

Bij de verkoop van uw woning moet u weten dat de indruk die u nalaat bij bezoekers van het pand ongelofelijk belangrijk is. Het kan namelijk de doorslag geven om een bod te plaatsen of toch nog verder te kijken. Wanneer u een pand verkoopt dat u zodanig aantrekkelijk maakt voor iedereen die langskomt, dan zullen de boden binnenstromen, wat betekent dat u een mooi bedrag krijgt voor uw vastgoed. Maar hoe zet u uw woonst in het beste daglicht wanneer u al uw meubels al naar uw nieuwe woning heeft verhuisd? Daarvoor schakelt u de diensten van IntraStijl in. Met een vastgoedstylist van deze onderneming is het perfect mogelijk om uw pand weer te laten schitteren.

De keuze is volledig aan u

Hoeveel betrokkenheid wenst u in het werkproces van deze vastgoedstylist? U kunt er namelijk voor kiezen om alle touwtjes in handen te hebben of om de controle over te laten aan de specialist. Als u voor het eerste kiest, dan overloopt u samen met de medewerker van IntraStijl elke leefruimte in het pand. Nadien krijgt u een verslag met allerlei tips van de specialist om alles terug wat op te fleuren. Laat u het volledig aan de vastgoedstylist over? Dan laat deze specialist zijn/haar creativiteit volledig los op uw woning en kunt u deze persoon toegang geven tot de verhuurdienst met luxe en kartonnen meubelen. Zo hoeft u zelf geen zorgen te maken over meubilair of decoratie, maar staat er tijdelijk meubilair om indruk te maken op de bezoekers. Dat is pas service die telt!

Contacteer deze onderneming voor meer informatie

Lijkt een vastgoedstylist de ideale oplossing voor uw verkoopsituatie? Dan moet u zeker niet twijfelen om contact op te nemen met IntraStijl en te informeren naar de diensten die zij leveren. Zij staan altijd klaar om u te helpen en werken precies naar wens.

https://www.intrastijl.be/

Nieuwe deuren laten plaatsen

 

Soorten vensterbanken – welke te kiezen?
Kies voor de vensterbank duurzame materialen die niet veeleisend zijn in onderhoud. Meestal worden vensterbanken van PVC, hout, steen en composiet geïnstalleerd.

Eigenschappen van materialen
Kunststof vensterbank.
Kunststof – afgestemd op de toon van het raamsysteem, kan worden afgewerkt met een patroon voor steen, hout. Het isoleert de warmte goed, gaat lang mee, is gemakkelijk schoon te maken. De installatie van een PVC-vensterbank is vrij eenvoudig. Het product is bestand tegen beschadiging, vooral met een schokbestendige of thermische coating. De maten van PVC-vensterbanken zijn verschillend. De breedte van hun panelen is van 10 tot 80 cm, de lengte is maximaal 6 m, de dikte is vanaf 2 cm. U kunt een PVC-vensterbank met uw eigen handen installeren of met de hulp van een raaminstallatiebedrijf.
De installatie van PVC-vensterbanken wordt op verschillende manieren uitgevoerd. Meestal worden ze zo gemonteerd dat de plank aan beide zijden 1,5–3 cm in de muur zakt en de opening in de breedte overschrijdt.

Marmer is een duurzaam materiaal met een hoge sterkte. Het is zeer goed bestand tegen beschadigingen, ziet er mooi uit in elk interieur, maar kan vloeistoffen opnemen, dus het moet tijdig worden schoongemaakt.
MDF, gelamineerde spaanplaat – zijn duurder dan plastic. Gevarieerd in textuur en kleur. Een spaanplaatvensterbank is praktischer – dankzij laminering is hij beter bestand tegen vocht. Maar je kunt zo’n product niet heter maken. Installeer het voorzichtig om de rand niet te beschadigen. Bij het installeren van een vensterbank van MDF, gelamineerde spaanplaat, wordt er een speciale tape tussen de muur en de muur gelegd.
Houten dorpelWood – geschikt voor een “natuurlijk” ontwerp. Dit milieuvriendelijke materiaal brengt gezelligheid in het milieu. Vereist zorgvuldige zorg, regelmatige reiniging. Hoewel er houten vensterbanken van kunststof zijn in de kleur van eiken of elzen, hebben natuurlijke houtproducten een bijzondere smaak. Maak met uw eigen handen een houten tafelblad-dorpel en installeer deze in de woonkamer of in de keuken – de kamer zal worden getransformeerd.
Kunst- of natuursteen – het is vrij duur, maar ziet er geweldig uit en wordt al tientallen jaren gebruikt. Vensterbanken van kunststeen zijn elk jaar populairder. Ze verschillen nauwelijks van analogen gemaakt van natuursteen. Producten zijn niet bang voor hete oppervlakken, zware slagen, houden geen stof vast en zijn gemakkelijk schoon te maken. Een vensterbank van steen – natuurlijk of acryl – is een kostbaar genoegen en vereist zorgvuldig onderhoud en is kwetsbaar voor schuurmiddelen.
Keramische tegels voor de vensterbank zijn geen basis, maar slechts een bedekking. Het is gemonteerd op beton, hout of PVC. Het kan worden geconfronteerd met een kunststof of betonnen vensterbankplaat. De tegel heeft verschillende voordelen: duurzaamheid en weerstand van de coating, esthetiek, niet veeleisend onderhoud. Om de bekleding lang te laten dienen, is het noodzakelijk om de tegelvoegen van hoge kwaliteit uit te voeren.
Betonnen vensterbank Betonnen vensterbank is onkwetsbaar voor hete oppervlakken en kan ook als tafelblad worden gebruikt. Het product gaat tientallen jaren mee, is eenvoudig hersteld, bestand tegen mechanische belasting. Het kan vele malen opnieuw worden geverfd om bij het veranderende interieur te passen, bedekt met tegels.
Erker vensterbank
De voordelen van deze oplossing zijn onder meer:

weids uitzicht vanuit het raam,
goede natuurlijke verlichting van de kamer,
visuele ruimte.
Met een erkerbank krijgt de kamer een bijzondere charme. Het interieurelement ziet er fris en interessant uit. Het oppervlak van de erker is groter dan dat van de standaard, waardoor er meer bruikbare ruimte is. Erker is een uitstekende oplossing voor huisjes. De gevel ziet er veel aantrekkelijker uit.

Nieuwe deuren laten plaatsen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/

Honeywell Lyric T6 is een van de beste thermostaten op de markt

Zelflerend en vooraf instelbaar

Met gebruik van de Honeywell Lyric T6 kunt u een vooraf ingesteld weekprogramma gebruiken. Dit programma kunt u ieder moment wijzigen wanneer iets veranderd in uw planning. Daarnaast is de thermostaat zelflerend, na een week weet de thermostaat met gebruik van geofencing wanneer u wel of niet thuis zult zijn.

 

Eenvoudig te installeren

De Honeywell Lyric T6 is een slimme klokthermostaat. De klokthermostaat is heel eenvoudig te bevestigen aan elke gewenste wand in uw woonkamer. Deze thermostaat is te combineren met aan/uit en ook modulerende cv ketels. De thermostaat is gemakkelijk te besturen via het touchscreen of via de Honeywell app op uw smartphone of tablet. Bij een Honeywell Lyric T6 kopen zitten geen extra kosten, de Honeywell app is gratis te downloaden. Tevens is de thermostaat ook geschikt voor de Apple Homekit, zodat u deze kunt besturen met Apple’s Home Assistent. De thermostaat biedt zo een ideaal gemak comfort.

 

Temperatuurregeling op maat

Een super handig bijkomend voordeel aan deze thermostaat is dat de Honeywell Lyric T6 gebruik maakt van geofencing. Wanneer de thermostaat is verbonden met de bijbehorende app, kan de temperatuurinstelling automatisch worden aangepast aan de hand van de locatie op uw smartphone. Wanneer u zich binnen een bepaalde straal van uw huis bevindt, zal de verwarming automatisch aanspringen. Een Honeywell Lyric T6 kopen is daarom een slimme keuze wanneer u altijd in een warm comfortabel huis wilt binnenkomen. Tevens zorgt de locatie functie ervoor dat geen energieverspilling plaatsvindt omdat de thermostaat weet via geofencing wanneer u wel en niet thuis bent.

 

Voor meer info : bezoek de site

Complete dienstverlening bij de aanschaf van vastgoed in de buurt van Brasschaat

Wilt u graag in de buurt van ’t stad wonen, maar dan in een van de vele groene omgevingen die provincie Antwerpen te bieden heeft? Uzelf vestigen dicht bij de uitvalswegen richting de grote steden, maar toch omringt zijn door bosrijke stukken waar u volledig tot rust kunt komen? Dan bent u in de gemeenten Brasschaat en Schilde op de juiste plaats als u op zoek bent naar vastgoed. De sfeervolle omgeving biedt rust en kalmte. Daarnaast zijn de dorpskernen voorzien van alle denkbare gemakken en faciliteiten zodat u alles dicht bij huist heeft. Bovendien zijn er verschillende villawijken waar prachtige, luxe woningen met grote stukken grond aangeboden worden.

Maak uw wensen bekend aan uw deskundige vastgoedmakelaar

Bent u in de buurt van Brasschaat op zoek naar vastgoed, bijvoorbeeld een statige villa of een luxe appartement? Dan is het prettig om begeleiding te ontvangen van een specialist in onroerend goed die jarenlange expertise heeft en vakkundige kennis bezit. Door in zee te gaan met een expert ontvangt u deskundige begeleiding, volledig op maat van uw wensen en eisen. Zoekt u bijvoorbeeld een bepaalde stijl in het exterieur van uw nieuwe woning? Of vindt u de locatie in de stads- of dorpskern erg belangrijk? Wat uw wensen ook zijn, maak ze zeker kenbaar aan uw vastgoedmakelaar.

Maak een afspraak en ontdek de mogelijkheden voor uw woondromen

Bij vastgoedmakelaar Cum Laude, gevestigd aan de Leopoldslei in Brasschaat, vindt u het luxueuze vastgoed van uw dromen in het uitgebreide aanbod. Bovendien helpen de medewerkers u met alle zaken op financieel, fiscaal, juridisch en verzekeringstechnisch gebied. U merkt dat u geniet van een complete dienstverlening. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van vastgoed in Brasschaat, elders in België of zelfs in het buitenland? Neem dan contact op met de deskundige medewerkers van Cum Laude en laat uw woondromen in vervulling gaan tijdens een afspraak.

https://www.cumlaude.be/

Douche accessoires kopen. Hoe doe je dat?

Douche accessoires

Vrijwel iedereen vindt het wel fijn om te douchen in een mooie en nette badkamer. Veel mensen kiezen er voor bijvoorbeeld hun badkamer na een tijdje te renoveren, en de anderen kiezen er voor enkele details te veranderen om de uitstraling van de badkamer nog moderner te maken. Er zijn diverse dingen die vrijwel altijd aanwezig zijn in de douche, maar buiten deze dingen kun je je eigen douche ook nog mooier maken of een nog modernere uitstraling geven door middel van douche accessoires. Hier zijn diverse varianten van.

 

Wat voor douche accessoires zijn er?

Zoals gezegd zijn er veel verschillende accessoires voor in de douche. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een klein rekje dat gebruikt kan worden om shampoos en zeepjes in te zetten. Zo een rekje kan dusdanig worden opgehangen dat je er tijdens het douchen makkelijk bij kunt. Verder kun je bijvoorbeeld denken aan een klein krukje, dat door de meeste mensen wordt gebruikt omdat zij het handig vinden, maar met de juiste kleur kan het juiste krukje ook een zeer elegant ogende accessoire zijn. Ook kun je denken aan handboekhouders. Handdoek houders zijn er in erg veel verschillende varianten. De meeste handdoek houders kunnen 2 tot 4 handdoeken houden. Meestal zijn accessoires voor in de douche zoals handdoek houders of rekjes zilverkleurig, maar ook hierin kun je uiteraard meerdere kleuren vinden. Zilver is enkel de meest voorkomende kleur voor in de badkamer.

 

Waar kun je douche accessoires vinden?

Accessoires voor in de douche kunnen op veel verschillende plekken bekeken en tevens aangeschaft worden. Om te beginnen hebben grote woonwinkels vaak veel keuze. Hier is een badkamer meestal volledig gemaakt zoals hij er uit ziet als hij af is. Dit betekent dat je de badkamer zo realistisch mogelijk kunt bekijken en de diverse accessoires hangen er vaak dan ook op de juiste plek erg mooi bij. Je kunt dit met je eigen douche vergelijken en kijken welke accessoires bij jou douche passen. Vaak verkopen ook bouwmarkten enkele accessoires voor de douche, maar hier is de keuze vaak toch wat minder ruim dan in een woonmarkt. Voor de meest ruime keuze moet je uiteraard zijn op het internet. Met talloze websites heb je keuze uit duizenden verschillende accessoires die vanuit de hele wereld bij je thuis bezorgd kunnen worden.

 

Voor meer info : bezoek de site

Je verliest geen geld als je slaapt

We denken misschien dat onze huizen en apparaten slapen zoals we ‘s nachts doen, en weinig of geen consumeren. Er zijn echter meer ‘nachtelijke energieverspilling’ dan u misschien denkt. We hebben ze voor u op een rijtje gezet, hun verbruik uitgezet en een oplossing gevonden om kosten te besparen en uw elektriciteitsrekening te beheersen.

Het grootste verbruik ‘s nachts: verwarming

Tot nu toe is verwarming het grootste energieverbruik in een huis: 55%. ‘S Avonds is dit de grootste consumentengroep, die niemand zal verrassen … en we hebben het koud, dus we doen niets! Om je goed te laten slapen, kies je best een koele kamer. De aanbevolen temperatuur is 16 ° C tot maximaal 18 ° C. Bij hogere temperaturen neemt het koelvermogen van het lichaam af, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen. Maar velen van ons denken dat 19 ° C de minimale temperatuurvereiste is die comfortabel onder de bedovertrek kan worden verborgen … We hebben het getest met Boxx (de slimme thermostaat die onlangs werd uitgeroepen tot het beste product van 2020), en de resultaten laten zien dat als de thermostaat met 1 graad wordt verlaagd, 7% van de verwarmingskosten kan worden bespaard! Stel je voor dat je van 20 ° C naar 16 ° C gaat … onthoud ook dat verkeerd ingestelde calorieën elk jaar 10% tot 15% meer verbruiken. Paul legde de ideale temperatuur van elke kamer uit …

Verbruiksoordeel: bespaar gemiddeld. 150 tot 200 euro per jaar, voorzien van een betere verwarmingsset.

Hetzelfde om te weten: als je cv-ketel al meer dan 15 jaar in gebruik is, kun je tot 33% energie besparen door de cv-ketel te vervangen. Is dit niet het beste moment om zo’n investering te doen? Bedenk dan dat ENGIE Electrabel recentelijk is begonnen met het leveren van allround formules om uw cv-ketel te vervangen. De formule omvat uw ketel, installatie, onderhoud en verlengde garantie.

Er is geen pauze in je ketel …

Of uw ketel nu werkt op elektriciteit of op aardgas, of een deel van de ketel, een ketel is per definitie verspilling van energie. Elektrische ketels kunnen tot 14 kWh / nacht verbruiken! De jaarlijkse kosten zijn 400 tot 700 euro, afhankelijk van of u een vast tarief of piek- en daluren gebruikt! Kiest u voor een ketelmodel dat de temperatuur aanpast (‘s nachts verlagen), dan kan een goede programmering 10% tot 25% van de temperatuur besparen. Bovendien, als je genoeg ruimte hebt om op te slaan, dan is een zonneboiler uitgerust met noodstroom beter.

Verbruiksoordeel: bespaar gemiddeld. Modellen met temperatuurregeling van 25 tot 65 euro per jaar

Koelkast en vriezer

Tenzij je kiest voor een apparaat met een energieniveau van A ++, is het moeilijk om het nachtverbruik van deze apparaten te verminderen. Je kunt er wel voor zorgen dat de temperatuur van de koelkast 5 ° C is. Dit is koud genoeg en elke verlaging van één graad betekent een verhoging van het energieverbruik met 5%. Hetzelfde geldt voor de koelcel: -18 ° C is goed, het hoeft niet kouder te zijn. De 200 liter klasse C koel-vriescombinatie verbruikt 400 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 90 euro. Hetzelfde A + apparaat verbruikt twee keer zoveel energie. Paul legde uw gebruik van huishoudelijke apparaten uit …

Beslissing over verbruik: Het verbruik is constant, je kunt er niet aan ontsnappen, zoals je door boxx kunt zien …

Standby-apparatuur

Tijdens de slaap blijven veel apparaten stroom verbruiken dankzij stand-by: decoders, tv’s, computers, wifi-routers, hifi-systemen, smartphoneladers, antimuggenapparatuur, nachtlampjes voor kinderen … elk De familie heeft 15 tot 50 van dergelijke apparaten! De wekmodus is goed voor 7% tot 18% van het energieverbruik (onnodig verbruik) en 25% van het nachtelijk energieverbruik. 30% meer dan 15 jaar geleden! Onze suggestie is om dit verbruik te verminderen: haal de stekker uit het stopcontact na gebruik of gebruik een schakelaar die is uitgeschakeld voordat je naar bed gaat om een ​​schakelbord te kopen.

Verbruikstraf: Afhankelijk van het aantal apparaten, een gemiddelde jaarlijkse besparing van 80 tot 100 euro!

Geen zonne-energie ‘s nachts

Heeft u zonnepanelen of wilt u deze plaatsen? Koop huishoudelijke batterijen om de overdag opgewekte elektriciteit ‘s nachts te gebruiken. Op deze manier kunt u de energie die het huis gebruikt tijdens het slapen leveren!

Oordeel van verbruik: Het gemiddelde verbruik van 60% tot 80% van de hoeveelheid door de batterij opgewekte elektriciteit kan worden gebruikt. Als er alleen zonnepanelen zijn, slechts 30%.

Wilt u het verbruik (‘s nachts of overdag) in handen houden zonder te moeten wachten op de jaarlijkse elektriciteitsrekening of hoeft u de meter niet op een vast tijdstip te meten? Om een ​​dieper inzicht te krijgen in uw energieverbruik, kunt u nu het stroomverbruik in realtime controleren en de ontwikkelingsstatus elk uur, elke dag, week of maand bekijken! Als je het geschatte verbruik overschrijdt, ontvang je ook een waarschuwing. wat vind je ervan? Met boxx is dit een intelligent apparaat dat zowel met sensoren op de ketel als met gas- en elektriciteitsmeters kan werken. Bovendien is de installatie van boxx een fluitje van een cent …

https://be.propenda.com/keyword/prachtige-slaapkamers.html