Vlaanderen in bedrijf
Image default
Woningen

Je verliest geen geld als je slaapt

We denken misschien dat onze huizen en apparaten slapen zoals we ’s nachts doen, en weinig of geen consumeren. Er zijn echter meer ‘nachtelijke energieverspilling’ dan u misschien denkt. We hebben ze voor u op een rijtje gezet, hun verbruik uitgezet en een oplossing gevonden om kosten te besparen en uw elektriciteitsrekening te beheersen.

Het grootste verbruik ’s nachts: verwarming

Tot nu toe is verwarming het grootste energieverbruik in een huis: 55%. ‘S Avonds is dit de grootste consumentengroep, die niemand zal verrassen … en we hebben het koud, dus we doen niets! Om je goed te laten slapen, kies je best een koele kamer. De aanbevolen temperatuur is 16 ° C tot maximaal 18 ° C. Bij hogere temperaturen neemt het koelvermogen van het lichaam af, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen. Maar velen van ons denken dat 19 ° C de minimale temperatuurvereiste is die comfortabel onder de bedovertrek kan worden verborgen … We hebben het getest met Boxx (de slimme thermostaat die onlangs werd uitgeroepen tot het beste product van 2020), en de resultaten laten zien dat als de thermostaat met 1 graad wordt verlaagd, 7% van de verwarmingskosten kan worden bespaard! Stel je voor dat je van 20 ° C naar 16 ° C gaat … onthoud ook dat verkeerd ingestelde calorieën elk jaar 10% tot 15% meer verbruiken. Paul legde de ideale temperatuur van elke kamer uit …

Verbruiksoordeel: bespaar gemiddeld. 150 tot 200 euro per jaar, voorzien van een betere verwarmingsset.

Hetzelfde om te weten: als je cv-ketel al meer dan 15 jaar in gebruik is, kun je tot 33% energie besparen door de cv-ketel te vervangen. Is dit niet het beste moment om zo’n investering te doen? Bedenk dan dat ENGIE Electrabel recentelijk is begonnen met het leveren van allround formules om uw cv-ketel te vervangen. De formule omvat uw ketel, installatie, onderhoud en verlengde garantie.

Er is geen pauze in je ketel …

Of uw ketel nu werkt op elektriciteit of op aardgas, of een deel van de ketel, een ketel is per definitie verspilling van energie. Elektrische ketels kunnen tot 14 kWh / nacht verbruiken! De jaarlijkse kosten zijn 400 tot 700 euro, afhankelijk van of u een vast tarief of piek- en daluren gebruikt! Kiest u voor een ketelmodel dat de temperatuur aanpast (’s nachts verlagen), dan kan een goede programmering 10% tot 25% van de temperatuur besparen. Bovendien, als je genoeg ruimte hebt om op te slaan, dan is een zonneboiler uitgerust met noodstroom beter.

Verbruiksoordeel: bespaar gemiddeld. Modellen met temperatuurregeling van 25 tot 65 euro per jaar

Koelkast en vriezer

Tenzij je kiest voor een apparaat met een energieniveau van A ++, is het moeilijk om het nachtverbruik van deze apparaten te verminderen. Je kunt er wel voor zorgen dat de temperatuur van de koelkast 5 ° C is. Dit is koud genoeg en elke verlaging van één graad betekent een verhoging van het energieverbruik met 5%. Hetzelfde geldt voor de koelcel: -18 ° C is goed, het hoeft niet kouder te zijn. De 200 liter klasse C koel-vriescombinatie verbruikt 400 kWh per jaar, wat neerkomt op ongeveer 90 euro. Hetzelfde A + apparaat verbruikt twee keer zoveel energie. Paul legde uw gebruik van huishoudelijke apparaten uit …

Beslissing over verbruik: Het verbruik is constant, je kunt er niet aan ontsnappen, zoals je door boxx kunt zien …

Standby-apparatuur

Tijdens de slaap blijven veel apparaten stroom verbruiken dankzij stand-by: decoders, tv’s, computers, wifi-routers, hifi-systemen, smartphoneladers, antimuggenapparatuur, nachtlampjes voor kinderen … elk De familie heeft 15 tot 50 van dergelijke apparaten! De wekmodus is goed voor 7% tot 18% van het energieverbruik (onnodig verbruik) en 25% van het nachtelijk energieverbruik. 30% meer dan 15 jaar geleden! Onze suggestie is om dit verbruik te verminderen: haal de stekker uit het stopcontact na gebruik of gebruik een schakelaar die is uitgeschakeld voordat je naar bed gaat om een ​​schakelbord te kopen.

Verbruikstraf: Afhankelijk van het aantal apparaten, een gemiddelde jaarlijkse besparing van 80 tot 100 euro!

Geen zonne-energie ’s nachts

Heeft u zonnepanelen of wilt u deze plaatsen? Koop huishoudelijke batterijen om de overdag opgewekte elektriciteit ’s nachts te gebruiken. Op deze manier kunt u de energie die het huis gebruikt tijdens het slapen leveren!

Oordeel van verbruik: Het gemiddelde verbruik van 60% tot 80% van de hoeveelheid door de batterij opgewekte elektriciteit kan worden gebruikt. Als er alleen zonnepanelen zijn, slechts 30%.

Wilt u het verbruik (’s nachts of overdag) in handen houden zonder te moeten wachten op de jaarlijkse elektriciteitsrekening of hoeft u de meter niet op een vast tijdstip te meten? Om een ​​dieper inzicht te krijgen in uw energieverbruik, kunt u nu het stroomverbruik in realtime controleren en de ontwikkelingsstatus elk uur, elke dag, week of maand bekijken! Als je het geschatte verbruik overschrijdt, ontvang je ook een waarschuwing. wat vind je ervan? Met boxx is dit een intelligent apparaat dat zowel met sensoren op de ketel als met gas- en elektriciteitsmeters kan werken. Bovendien is de installatie van boxx een fluitje van een cent …

https://be.propenda.com/keyword/prachtige-slaapkamers.html