Vlaanderen in bedrijf
Image default
Afvalverwerking

Een afvalverwerker kiezen, hoe doe je dat?

Voor ieder bedrijf in Nederland is het belangrijk om een contract af te sluiten bij een afvalverwerker. Door een contract af te sluiten kun je ervoor zorgen dat je kunt beschikken over een of meerdere containers, maar ook heb je de zekerheid dat het afval wordt opgehaald door de gekozen afvalverwerker. Mocht je binnenkort een bedrijf oprichten of verhuizen naar een ander bedrijfspand, dan is het dus nodig om een afvalverwerker te kiezen, maar hoe doe je dat?

Wat voor afval produceer je?

Het is eerst belangrijk om te kijken wat voor afval je bedrijf precies produceert. Dit hoeft zeker niet altijd om een specifieke soort afval te zijn, want het is vrij normaal dat een bedrijf meerdere soorten afval produceert. Mocht je bedrijf bijvoorbeeld chemisch of gevaarlijk afval produceren, dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een afvalverwerker die dit afval wilt verwerken. Daar zijn er in Nederland maar heel weinig van en dat heeft er natuurlijk mee te maken dat zulk afval moeilijk te recyclen is. Een van de weinige keuzes die je dan hebt, is de vuilnisophaaldienst van Renewi

Vergelijk de verschillende afvalverwerkers

Mocht je bedrijf geen chemisch of gevaarlijk afval produceren, dan kan je in principe direct beginnen met het vergelijken van de verschillende afvalverwerkers in Nederland. Het vergelijken van de verschillende afvalverwerkers is erg belangrijk, want door de verschillende afvalverwerkers te vergelijken kun je veel informatie over deze partijen te weten komen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan de regio’s waar de partijen actief zijn, maar ook het assortiment aan verschillende containers en de tarieven. Het handmatig vergelijken van de verschillende afvalverwerkers kan enkele uren in beslag nemen. Het is daarom zeker aan te raden om een vergelijkingswebsite hiervoor te gebruiken. 

Past een afvalverwerker wel bij je bedrijf?

Wanneer je een afvalverwerker hebt gevonden is het alleen nog belangrijk om te kijken of de gevonden afvalverwerker bij je bedrijf past. Vind je als bedrijf en persoon het zeer belangrijk dat er gewerkt wordt naar een schonere en betere wereld? Dan is het natuurlijk niet verstandig om voor een afvalverwerker te kiezen die weinig van het afval recycled en het grotendeels verbrand. Je kunt over een afvalverwerker zeer veel te weten komen door de website van het bedrijf te bezoeken, maar ook door de verhalen en reviews op het internet te lezen.

 

https://www.renewi.com/nl-be/zakelijk/diensten/afvalinzameling