Vlaanderen in bedrijf
Image default
Verbouwen

Schuifraam plaatsen

 

Schuiframen worden in Nederland al decennialang gebruikt. Door isolatieglas in oude schuiframen te plaatsen zal het gewicht toenemen. Om het schuifraam te laten schuiven moet er een nieuw contragewicht geplaatst worden. Deze contragewichten zijn niet langer de standaard verkochte uitrusting, ze zijn nu vervangen door haarveren. Wij verkopen twee soorten schuifraamveersystemen, basisveersystemen en complete haarveersystemen.

Het complete systeem is ontworpen om te worden geïnstalleerd in de oude bestaande contragewichtkast. Om het systeem te installeren heb je een ruimte van 30x30mm nodig, en de minimale hoogte is veerlengte + vereiste schuifhoogte + 200mm.

Het Basic systeem is ontworpen om in een schuifraam geplaatst te worden. Hiervoor moet een groef in het schuifraam worden gefreesd en blijft de veer gedeeltelijk zichtbaar. Afhankelijk van het gewicht van het raam heb je een groef nodig van 16x16mm of 20x20mm. De lengte van de groef is afhankelijk van de gewenste schuifhoogte.

De balansveer met schuifraam wordt ook wel avriveren of patentveer genoemd. De werking is echter hetzelfde. Ze houden de ramen in balans op elke gewenste hoogte en maken het openen en sluiten van de ramen makkelijker. Om dit te bereiken is het exacte gewicht van het schuifraam vereist. Dit moet worden bepaald na het plaatsen van het isolatieglas. Dit doet u door het schuifraam op de personenweegschaal te wegen, waarbij u altijd controleert of de personenweegschaal goed werkt. Als het gewicht verkeerd wordt bepaald, kan het zijn dat uw ramen niet meer volledig gesloten zijn of niet in evenwicht kunnen blijven.

Een van de belangrijkste voordelen van onze veren is dat ze verstelbaar zijn. Het gewicht van het schuifraam is op elke individuele haarveer gedrukt, dit gewicht kan de balans van de veerset behouden. De veergroep is altijd ingesteld op het laagste gewicht dat op de veer is aangegeven.

Hoe Offerte Aanvragen

Schuifraam plaatsen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0053-schuifraam-plaatsen.html