Vlaanderen in bedrijf
Image default
Woning en Tuin

Schoon laten maken door een professional na overlijden

Er zijn drie belangrijke omstandigheden waarin u de hulp van een gespecialiseerd poetsbedrijf nodig kunt hebben om te helpen bij schoonmaak na overlijden.

De eerste is wanneer het overlijden zelf een probleem heeft veroorzaakt. Dit kan gewoon een matras of stoel zijn die beschadigd is door lichaamsvloeistoffen en die de familie liever weggooit dan dat ze probeert schoon te maken. Helaas zijn de omstandigheden van het overlijden soms zo dat een hele kamer of meer speciale aandacht nodig heeft. Dit zijn meestal sterfgevallen waarbij geweld of een ongeval heeft plaatsgevonden.

De tweede omstandigheid is wanneer de levensstijl van de overledene het voor de familie of de executeur moeilijk maakt om de plaats waar hij heeft gewoond, en soms is overleden, aan te pakken. Dit kan zijn omdat er voorwerpen zijn die in verband worden gebracht met drugsgebruik of misschien heeft een hamsterende levensstijl geleid tot een hoeveelheid op te ruimen bezittingen die overweldigend is en zelfs de toegang moeilijk of gevaarlijk kan maken.

Ten derde, soms overlijden mensen thuis, maar worden ze een tijdlang niet ontdekt. Hoewel het lichaam door een begrafenisondernemer namens de lijkschouwer wordt opgehaald, is het heel gewoon dat het huis in een wanordelijke toestand verkeert.

Eerst en vooral moet een familie zich helemaal niet in verlegenheid gebracht voelen wanneer zij zich in deze situatie bevindt. Het is niet ongewoon en de betrokken professionals van het schoonmaakbedrijf zullen er al vaak mee te maken hebben gehad.

Als de familie nog niet heeft gezien waar het overlijden heeft plaatsgevonden, maar door de politie of anderen is geadviseerd dat er wellicht specialistische hulp nodig is, is het de moeite waard om goed na te denken of u het pand wel wilt betreden voordat u specialistische hulp inschakelt. Een bedrijf zou in staat moeten zijn om een familie van beschermende kleding te voorzien indien dit noodzakelijk is.