Vlaanderen in bedrijf
Image default
Architectuur

Het nut van deursluiters begrijpen

Deursluiters

Vaak merken mensen deursluiters niet op tot er een probleem mee is zoals lekkende vloeistof, dichtslaande deuren of als het gewoon niet meer werkt.

Deursluiters zijn niet zo populair als sloten zegt een gerenommeerd slotenmaker Locksecure.nl gevestigd in Rotterdam. Het is één van de meest voorkomende materialen bij schadegevallen van producten in gebouwen. Deursluiters zijn dynamisch. Ze bewegen objecten (deuren) van 30 tot 100kg op het pad van mensen. Als ze slecht geïnstalleerd, geselecteerd, gemaakt of onderhouden zijn, dan kan de impact van de deuren er zelfs voor zorgen dat er iemand gewond geraakt. Verschillen in temperatuur, wind, windstoten, druk en gebruik vergroten het gevaar. Een deur die ongecontroleerd open en dicht gaat kan vooral heel jonge en oude mensen kwetsen. Zij dienen ook de meeste aanklachten in. Maar als deursluiters goed gemaakt, geïnstalleerd, aangepast en onderhouden zijn, dan zijn het heel veilige apparaten die mensen beschermen en kwetsuren voorkomen.

Een deursluiter is gemaakt om de deur te sluiten, en niet om problemen met deuren te compenseren zoals oude en verbogen scharnieren, uitstekende sloten of andere problemen met uitgangen. Tijdens het onderhoud worden deursluiters vaak aangepast om de problemen te compenseren door de sluitsnelheid aan te passen waardoor de deur dicht slaat. Het zorgt ervoor dat deur sluit, maar het lost het probleem niet op. Uiteindelijk zal het zelfvernietigend zijn. 

Door een deursluiter te gebruiken als deurstop, kan de deursluiter of de deur beschadigd worden. Een vloerstop, muurstop of stop aan de bovenkant zouden op elke deur gebruikt moeten worden. Gebruik nooit een borstel, … want dit kan ervoor zorgen dat de scharnieren beschadigd worden. Deursluiters zijn er in alle formaten, afhankelijk van de afmetingen van de deur, locatie, binnenkant of buitenkant, gebruik (aantal mensen die de deur gebruiken), of zelfs luchtdruk in het gebouw. Er zijn ook speciale stoppers die aan de ADA-vereisten voldoen. Denk eraan, deursluiters zijn vereist om deuren te sluiten en vergrendelen bij brand; deuren worden gesloten voor veiligheid, energieverlies, geluidsoverlast en privacy. Zoals u kan zien, een deursluiter maakt deel uit van een deur en wanneer er zich een probleem voordoet dan moet het probleem onderzocht en verholpen worden. Het probleem verbergen is niet voldoende.

 Voor professioneel advies op maat, ga eens langs bij Locksecure in Rotterdam. Voor meer informatie bezoek hun website: http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam/

 

Voor meer info : bezoek de site