Vlaanderen in bedrijf
Image default
Dienstverlening

Stop Uitstelgedrag – Gebruik Deze Simpele Trucjes om Uitstelgedrag Voorgoed te Stoppen

Om uitstelgedrag te stoppen moet je weten dat het eigenlijk voortkomt uit gewoonte. Als je snel uitstelgedrag vertoont, is er niks genetisch fout met je. Gewoontes zoals uitstelgedrag zijn aangeleerd en kunnen ongedaan gemaakt worden met een beetje werk.

Om uitstelgedrag te beëindigen moet je eerst weten wat het uitstelgedrag veroorzaakt bij jou. Hieronder staan de algemene oorzaken van uitstelgedrag en hoe je hen kan begrijpen om uitstelgedrag te stoppen.

– Je vindt de taak angstaanjagend: Als je de taak die je moet doen altijd angstaanjagend vindt, dan is je aanpak verkeerd en moet je je realiseren dat alle taken in een serie stappen gedaan moeten worden. Om uitstelgedrag te stoppen in dit geval moet je je gewoon focussen op het beginnen. Zit niet in met het afwerken van de taak, maar probeer gewoon te starten. Als je iets start zie je snel in dat al de angst die je hiervoor had, eigenlijk gewoon je fantasie aan het werk is.

– Je bent snel afgeleid: als je snel afgeleid wordt, zal uitstelgedrag een automatisch probleem worden. Geloof het of niet maar afgeleid worden komt eigenlijk vrij vaak voor en veel mensen hebben problemen met zich concentreren op iets voor een bepaalde duur. De gemiddelde menselijke concentratieperiode is slechts 3 seconden. Natuurlijk ben je hier niet alleen in. Om uitstelgedrag in dit geval te stoppen, is het best dat je jezelf meer tijd geeft om de taak volledig af te werken.

– Je kan niet beslissen: Als je niet kan beslissen kan je je uitstelgedrag gewoon stoppen door te beginnen. Niet kunnen beslissen zorgt ervoor dat je te veel nadenkt en dat doet op zijn beurt meer kwaad dan goed. Als je exact weet wat je moet doen, moet je gewoon zonder vertraging beginnen.

Als je last hebt van uitstelgedrag, moet je weten dat het verschil tussen een rationele beslissing van het uitstellen van een job kennen en een irrationele zonder ook maar één reden kennen. De meeste mensen verwarren deze twee redenen en stellen daarom uit. Je kan uitstelgedrag gemakkelijk beëindigen als je ziet dat in de meeste gevallen je beslissing om een belangrijke taak uit te stellen helemaal niet logisch is.

Leiderschapstraining volgen?

 

 

Lees meer over leiderschap met IvPP

Voor meer info : bezoek de site