Vlaanderen in bedrijf
Image default
Bedrijven

Quootz: CPQ Solutions

Situatie: Hoe omgaan met groei

Wij zijn als bedrijf de laatste jaren flink gegroeid. Dat is natuurlijk ontzettend fijn, want dat was ons doel! Ons klantenbestand is hiermee ook flink gestegen en daarbij tevens de hoeveelheid aan offerte aanvragen; deze komen dagelijks binnen. Dit geeft ons als onderneming echt een boost! Maar waar ieder nadeel zo zijn voordeel heeft, geldt dit ook andersom. Want het samenstellen van offertes blijkt een ingewikkelde klus. Zeker omdat wij een bedrijf zijn die wat complexere producten leveren en werken volgens smart customisation. Het offerte traject blijkt een zeer arbeidsintensief proces te zijn; wat zorgt voor grote druk op de verkoopafdeling. Nu kunnen we als oplossing meer personeel aannemen, maar ook dit neemt veel tijd in beslag. Denk alleen al aan het langdurige sollicitatieproces en het inwerken van het nieuwe personeel. Pas na een lange inwerkperiode kunnen zij effectief ingezet worden gezien het complexe offerte proces. Nee … extra personeel is geen effectieve oplossing. Maar; wat dan wel?

Ingewikkelde offertes binnen no time klaar!

Waar wij naar zochten was een maatoplossing; een mogelijkheid om ingewikkelde offertes simpel en snel voor onze klanten samen te stellen. Zo nemen we een hoop last weg bij onze verkoopafdeling die eerder uren en uren kwijt was aan het maken van offertes. Dit bóven hun eigen werkzaamheden. Ook de klant werd hier overigens niet blij van. Zij moesten soms een tijd wachten voor ze de beloofde offerte eenmaal ontvingen. Er zijn zelfs situaties geweest waarbij de concurrent er met onze lead vandoor wist te gaan, doordat zij sneller met een offerte op de proppen kwamen. Het snel reageren op een verzoek van een potentiële klant is dan ook een must. Krijgen wij een aanvraag binnen? Dan willen we binnen no time een offerte terug kunnen sturen. Met het geavanceerde software programma Merkato voor product- en sales configuratie van Quootz BV is dit het geval! Deze CPQ software is voor ons echt dé oplossing. De kennis van alle disciplines binnen ons bedrijf wordt met Quootz BV heel eenvoudig teruggebracht naar één systeem via de product configurator. Het maken van een offerte wordt hiermee een klusje die zo is geklaard! Binnen soms zelfs enkele minuten kan een offerte klaar zijn én opgestuurd worden naar de klant.

Quootz BV is dé product configurator

Met Merkato van Quootz BV hebben wij CPQ tools in handen die voor diverse voordelen hebben gezorgd. Dit stukje bedrijfsproces is bepalend geweest voor het winnen van diverse orders, het maken van winst en het allerbelangrijkste; tevreden klanten! De doorlooptijd van het maken van offertes is met de product configurator sterk gereduceerd. De complexiteit van het maatwerk dat wij leveren wordt razendsnel én foutloos in een sterke offerte verwerkt. Wij willen nooit meer terug naar het oude systeem; zeker onze verkoopafdeling niet!

Voor meer info : bezoek de site