Vlaanderen in bedrijf
Image default
Financieel

Geld lenen voor je studie

Het is algemeen bekend dat een studie veel geld kost.

Op kamers

Een studie volgen kan niet altijd in jouw dorp of stad. In elk gebied in België ligt wel een universiteit. Maar wanneer jouw vakgebied op een andere universiteit gegeven worden, ben je soms onbewust gedwongen op kamers te gaan. Ook wanneer je iets verder moet reizen naar de dichtstbijzijnde universiteit kan het handig zijn om op kamers te gaan. Het is immers niet te doen om elke dag bijvoorbeeld 3 uur te reizen. Ook op kamers gaan kost geld. Als je een kamer wilt met een redelijke ligging kan een kamer al gauw veel geld kosten.

Studiegeld

Elk jaar moet er studiegeld betaald worden. Dit wordt ook wel collegegeld genoemd. Dit is een behoorlijk bedrag. Vaak hebben studenten dit niet zomaar.

Boeken

Boeken zijn essentieel om te kunnen studeren. Sommige boeken zijn vereist per vak. Maar om je beter te verdiepen in sommige onderwerpen heb je ook boeken nodig. Studieboeken kunnen redelijk wat kosten.

Vervoer

Wanneer je met het openbaar vervoer reist kan dit ook geld kosten. Maar ook de aanschaf van een fiets kan prijzig zijn mocht je deze nodig hebben.

Dit alles bij elkaar kent een groot prijskaartje. Studiegeld en boeken zullen ook nog eens ieder jaar betaald moeten worden. Wellicht heb je nog een bijbaantje naast je studie om wat geld te verdienen. Maar vaak is dit nog niet genoeg om al je studiekosten van te betalen. Een persoonlijke lening voor je studie kan dan een oplossing zijn. Geld lenen voor je studie is zeker niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Het gebeurt tegenwoordig best veel. Kijk goed hoeveel geld je wilt en kunt lenen, en houd er rekening mee wanneer je het geld terug kunt betalen. Zo leen je niet meer geld dan wat nodig is.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/