Vlaanderen in bedrijf
Image default
Financieel

Advies en informatie over Lenen

Op deze pagina vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen over geld lenen en kredieten. Een lening is een som geld die u tijdelijk tot uw beschikking krijgt en die u na een bepaalde tijd weer moet terugbetalen. Als vergoeding hiervoor betaalt u rente.

Hoeveel kan ik maximaal lenen?

In tegenstelling tot hypotheken, is er helaas geen vuistregel te geven voor hoeveel u kunt lenen. Wilt u weten hoeveel u kunt lenen, dan kunt u dat online berekenen

Welke kredietsoorten bestaan er?

1. leningen/lease met als onderpand een auto, boot, caravan enzovoort
2. leningen waarvoor geen onderpand nodig is: persoonlijke lening, doorlopend krediet, rood staan
3. uitgestelde betaling van een levering: kopen op afbetaling / huurkoop / postorder / klantenkaart / lease

Voor de laatste optie betaal je vaak veel rente (soms tot wel 20 procent). Het is daarom verstandig om regelingen van uitstel van betaling die je bijvoorbeeld veel ziet bij postorderbedrijven en electronicawinkels, om te zetten in een persoonlijke lening (rente soms minder dan 5 procent).

Kan ik online vrijblijvend een kredietofferte aanvragen?

Ja dat kan u kunt hiervoor terecht bij diverse online kredietaanbieders. De offerte is meestal gratis en vrijblijvend, dit betekent dat u gerust de offerte kunt afwijzen indien deze niet naar wens is, u betaalt hiervoor niets. Vraag direct online gratis een offerte aan.

Welke lening is het goedkoopst?

Het beste onderzoekt u dit door meerdere sites van kredietverstrekkers te verzoeken en meerdere offertes voor leningen aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

Kan ik met een uitkering een lening krijgen?

Als u beschikt over een vaste uitkering is het in veel gevallen ook mogelijk een lening te krijgen. Vraag dus gerust een offerte aan bij een kredietaanbieder.

Kan ik met een negatieve notering een lening krijgen?

Als u een negatieve registratie hebt doordat u in het verleden aflossingsafspraken niet bent nagekomen, vinden de meeste geldverstrekkers het te riskant om een lening te verstrekken. Er zijn echter enkele kredietverstrekkers die wel een lening verstrekken aan mensen met een negatieve registratie.

negatieve registratie

Voor meer info : bezoek de site