Vlaanderen in bedrijf
Image default
Vakantie

De beste bezienswaardigheden in Gerona waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt

Het maakt niet uit naar waar je op vakantie gaat, het verplaatsen is vaak een kostbare aangelegenheid. Echter, als je het slim aanpakt en een auto huurt van een autoverhuurdienst, bespaar je een hoop geld.

Niet alleen bespaar je geld, maar met een huurauto van een autoverhuurbedrijf heb je ook veel vrijheid en gemak tijdens je reis. Wanneer je naar Gerona reist, zorg er dan voor dat je de autoverhuurdiensten vergelijkt om de beste tarieven te krijgen en vergeet niet om de hieronder genoemde plaatsen te gaan ontdekken. Je vindt het grootste aanbod van huurauto’s op de luchthaven, bezoek AutoSpanje voor meer info. Je kan op voorhand of ter plaatse reserveren. Wil je een goedkope huurauto? Boek er dan online één en wacht niet tot de laatste minuut, anders mis je de beste deals.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen als je in Gerona bent:

Gerona is een geweldige plaats vanwege zijn historische architectuur. Hieronder bespreken we enkele van deze prachtige bezienswaardigheden die je zeker moet bezoeken als je in Gerona bent.

De Muurwandeling

De belangrijkste plaats om te bezoeken en ook de leukste activiteit om te doen in Gerona is de muurwandeling. De muur is in het begin van de jaren 800 door de Romeinen gebouwd en werd in de 14e eeuw nog eens uitgebreid.

Het beste aan de muur is dat hij volledig in zijn oorspronkelijke staat is gerestaureerd en biedt een geweldig uitzicht. Dit is ook één van de beste plaatsen in Gerona om de skyline te bewonderen.

De kathedraal van Gerona

De kathedraal is gebouwd op de plek waar vroeger de oude kathedraal stond, die door de Moren werd gebruikt als een moskee. Nadat zij uit de stad waren verdreven, werd deze compleet verbouwd. Het resultaat is één van de mooiste voorbeelden van gotische architectuur in Spanje. De kathedraal is een prachtig bouwwerk en echt een bezoek waard.  Je kan het decor aanschouwen vanaf de onderkant van de trap.

Arabische badhuizen

Vroeger lagen deze badhuizen niet in de stad Gerona, maar doordat de stad zich steeds verder ontwikkelde, kwamen ze in de stad te liggen. Ze zijn gebouwd rond het jaar 1200 en bevat de volgende dingen die het bekijken waard zijn.

  • Frigidarium, de koude kamer.
  • Tepidarium, het warme bad.
  • Caldarium, de stoomkamer.

Naast al deze historische bad gedeelten is het mooiste het Apodyterium of de kleedkamer. Er is ook een achthoekig zwembad dat prachtig is aangelegd.

Het Archeologisch Museum

Hier kan je een hele dag doorbrengen als je een liefhebber bent van archeologie. Het neemt je mee terug naar de 12e eeuw. En je vindt hier ook artefacten uit de tijd van de Romeinen en de Oude Grieken zoals hun huishoudelijke voorwerpen, keukengerei en mozaïeken.

Conclusie

Gerona is een prachtige stad en er is veel dat je hier kan ontdekken. We hebben hier een aantal van de mooiste bezienswaardigheden opgesomd. Om al deze bezienswaardigheden te kunnen bezoeken, is een huurauto zeer handig. We raden je ook aan om eerst de autoverhuurdiensten te vergelijken zodat je de beste diensten krijgt aan de voordeligste prijzen. Alle autoverhuurbedrijven hebben een kantoor op de luchthaven en je kan je huurauto gemakkelijk oppikken bij aankomst. Dit zal ervoor zorgen dat je reis zonder transportproblemen verloopt.

https://www.autospanje.nl/