Vlaanderen in bedrijf
Image default
Woning en Tuin

Riool verstopt in Antwerpen

Een verstopt riool kan uw dagelijkse gang van zaken flink verstoren. We gaan er tegenwoordig namelijk allemaal vanuit dat we stromend water in onze huizen en bedrijven hebben. Wanneer dit water ineens niet meer wegstroomt kunnen we van een hoop dingen geen gebruik meer maken. Zo kan het zijn dat u geen gebruik meer kunt maken van uw eigen toilet of douche, of dat u uw vaatwasser niet meer kunt gebruiken en nu ineens met de hand moet afwassen. Dit is natuurlijk erg vervelend allemaal en daarom hebben wij de volgende informatie voor u verzameld.

Tekenen van een verstopping

Een verstopping ontstaat in de meeste gevallen niet in één keer, maar het duurt een tijdje. De verstopping heeft als het ware verschillende fases waarbij de verstopping steeds hardnekkiger wordt. Deze verschillende fases kunt u gelukkig wel herkennen als u weet waar u op moet letten. Zo begint het met een borrelend geluid vanuit uw afvoer. Daarna ruikt u waarschijnlijk een vieze rioollucht uit de desbetreffende afvoer. Wanneer u dan nog geen actie heeft ondernomen gaat het water steeds slechter weglopen totdat het tenslotte helemaal niet meer wegloopt. 

Wat kunt u zelf al doen

Wanneer u een verstopping of een beginnende verstopping ontdekt wilt u hier waarschijnlijk eerst zelf iets aan om erger te voorkomen. Nu is een hardnekkige verstopping bijna niet meer te ontstoppen met doe-het-zelf middelen. Gelukkig kan een beginnende verstopping nog wel behandeld worden door uzelf. Probeer het eens met een mengsel van soda en kokend water in uw afvoer. Laat dit middel 24 uur intrekken en spoel het daarna door de afvoer met kokend water. U kunt ook proberen de verstopping los te trekken met een ontstopper. Voordat u dit doet adviseren wij om de ontstopper op te warmen in een laagje warm water. 

Hulp van een professional

Lukt het u nu niet om zelf uw riool te ontstoppen, of is de verstopping te hardnekkig om zelfs maar aan te beginnen? Dan bent u aan het goede adres bij Ontstoppingsbedrijf-Antwerpen. Wij staan namelijk 24/7 klaar voor u om uw riool te ontstoppen op een veilige en deskundige manier. Onze vakmannen hebben al jaren ervaring met het gebruik van ontstoppingsveren en frezen. Ze hanteren deze dan ook zonder schade aan te brengen aan uw leidingen. Heeft u een rioolprobleem? Twijfel dan niet en bel of mail voor een afspraak

https://www.ontstoppingsbedrijf-antwerpen.be/