Vlaanderen in bedrijf
Image default
Aanbiedingen Gezondheid Gezondheid

Is een AED toegankelijk voor openbare instellingen?

 

Het aanschaffen van een AED kost over het algemeen tussen de € 1000 en € 2000. Afhankelijk van onderhoud en vervangingskosten voor de batterijen en de elektroden kan het ene apparaat duurde uitvallen dan een apparaat met een lagere aanschafprijs. Omdat de batterijen eens in de vier jaar vervangen moeten worden, en de elektroden wat sneller, is het een goed idee een onderhoudsplan op te maken.

Een paar voorbeelden;

Dit is wat de AED Plus defibrillator onderscheidt: de kast geeft een hoge bescherming tegen stof en water. Het apparaat is uitgerust met een metronoom. De elektroden hebben een langere levensduur en het apparaat heeft reanimatie-terugkoppeling. Exclusief BTW kost dit apparaat € 1.349,00.

De Philips Heartstart HS1 heeft de volgende voordelen; het is eenvoudig te gebruiken en heeft een informatietoets. Met 1.5 kg is het bijzonder licht. Het bedrijf stelt bovendien een trainingsapparaat beschikbaar zodat het personeel kan leren omgaan met het apparaat. Het kost exclusief BTW, € 1.049,00.

De DefiSign LIFE is vooral eenvoudig te gebruiken. Het bedrijf geeft 10 jaar garantie op het apparaat. De handleiding is gesteld in meerdere talen. excl. BTW, € 1.049,00.

Als laatste voorbeeld de Heartsine 360P is een zeer overzichtelijk apparaat met acht jaar garantie. Ook dit apparaat is extra beschermd tegen stof en vocht. Dat maakt het heel goed inzetbaar op de werkvloer van diverse soorten bedrijven. Exclusief BTW kost het € 1.199,00.

Dit zijn prijzen voor de aanschaf van het apparaat. De meeste producenten bieden een redelijk goedkoop onderhoudsplan. Het verdient aanbeveling u hiervoor in te schrijven.