Vlaanderen in bedrijf
Image default
Bedrijven

Hoe sneeuw en ijs een impact hebben op je dak

Hoe sneeuw en ijs een impact hebben op je dak

De winter staat voor de deur, en daarme gepaard de niet altijd ideale combinatie: België en sneeuw. België heeft vrij wisselvallige winters, sommige sneeuwvrij maar meestal staat het land toch enkele dagen of weken op zijn kop dankzij de sneeuwval.

Sneeuw en ijs kunnen uw dak op dure manieren beschadigen. Laten we eens kijken hoe de winter uw dak beïnvloedt en hoe u dure reparaties kunt voorkomen

Cyclus invriezen / ontdooien

Als sneeuw smelt, kan dit heel gemakkelijk in kleine scheuren van jouw dak- of dakgoot terecht komen. Wanneer de temperatuur onder nul daalt, bevriest het water en zetten de scheuren uit. Herhaal dit proces en… er kan meer water in de nu grotere scheur komen, bevriezen en de scheur groter maken.

Sneeuw- en ijs opbouw

Een enkele sneeuwvlok is licht. Maar zelfs slechts enkele centimeters sneeuw en ijs zijn erg zwaar en kunnen ernstige belasting veroorzaken op dakplaten en daken zelf, vooral op platte daken. Sneeuw en ijs mogen zich niet ophopen op uw dak. En na een bijzonder besneeuwde winter moet u uw dak laten inspecteren door een ervaren dakdekker om eventuele kleine beschadigingen op te sporen en te repareren voordat het kostbaar wordt.

Dakbedekking blaren

Wanneer de warmere lentetemperaturen terugkeren, kunnen dakblaren ontstaan. Door de stijgende temperatuur kan verdampend vocht en warme lucht tussen de lagen van uw dak worden vastgehouden. Dit gebeurt het vaakst op platte of laag hellende daken.

Ijsdammen

IJsdammen die zich op uw dak vormen, hebben een goede kans om lekken te worden die uw zolder en binnenplafond en -muren kunnen beschadigen wanneer de warmere maanden aanbreken. Tijdens de winter kan zwaar ijs de kans op instorten van het dak vergroten. IJsdammen zijn vooral gebruikelijk en problematisch op platte daken

Schade tijdens sneeuwruimen

In de winter is het een goed idee om uw dak goed in de gaten te houden. U kunt zelf proberen sneeuw en ijs te verwijderen. Veel mensen doorboren echter dakpannen of het waterdichte membraan van het dak en veroorzaken schade omdat ze extra hard schrapen om ijsophoping te verwijderen.

Hulp nodig deze winter?

Bel Antwerpse Algemene Dakwerken We voeren reeds sinds 2005 alle dakwerken uit. Dankzij onze jarenlange zijn uw dakwserken vanaf het begin tot het einde in goede (vakmans-)handen met een perfect afgewerkt dak als eindresultaat. Zowel voor oude daken als voor nieuwbouwprojecten bent u bij ons op het juiste adres. Daarom ook is de firma Antwerpse Algemene Dakwerken na al die jaren van kwalitatief afgewerkte dakprojecten een begrip geworden in Antwerpen en omstreken.

https://aa-dakwerken.be/