Vlaanderen in bedrijf
Image default
Electronica en Computers

Lenzen verwaterd?

De laatste jaren is er niet heel erg veel aandacht geweest voor de lens, terwijl dit toch een van de technologieën is die de laatste jaren flink in een stroomversnelling is gekomen. Met lens bedoel ik niet de lenzen die een persoon gebruikt maar een lens van een camera, microscoop en van brilglazen. Wat veel mensen niet weten is dat ook lens verstopt is in veel apparaten wat wij vooraf niet hadden verwacht. Lenzen zitten namelijk ook in : smartphones, drones, kabels en afstandsbedieningen. 

Wat zou een verklaring kunnen zijn voor het gebrek aan aandacht voor de lens? De manier waarop lenzen worden gemaakt is al eeuwenlang vrijwel hetzelfde. Lenzen worden al vele jaren voornamelijk gemaakt via spuitgieten, op grote schaal in mallen daarna worden ze gepolijst. Luxexcel is een bedrijf uit zeeland en wilt hier een fikse verandering in brengen, dit alles denken zij te realiseren met behulp van een 3D-printer. Dit bedrijf heeft namelijk sinds 6 jaar de bevoegdheid en patent op een speciale manier van lenze fabriceren. Over het algemeen is dit lastig om te realiseren en te produceren omdat 3D-printers objecten over het algemeen  laagje voor laagje opbouwen. Het oppervlak is daardoor nooit helemaal glad. En lenzen moeten juist wel helemaal glad zijn om goed te functioneren.

Printers die ook steeds populairder worden onder veel Nederlanders zijn de kabel printer en de hot foil printer. Beide printers zijn verkrijgbaar bij het bedrijf KBA Metronic, dit bedrijf is al jarenlang dé aanbieder op het gebied van allerlei soorten printers. Dus ben je op zoek naar een goede printer en wil je de beschikking krijgen over de nieuwste printers? Dan ben je in ieder geval bij dit bedrijf aan het juiste adres. Aarzel daarom niet langer en neem eens een kijkje op hun website en laat je informeren.

 

 

 

Voor meer info : bezoek de site