Vlaanderen in bedrijf
Image default
Bedrijven

Printers

Het was vroeger erg moeilijk om documenten getypt op papier te krijgen. Gelukkig is dit in de loop der jaren een stuk makkelijker geworden. Zo ontstond ten eerste de typemachine, hierbij hoefde je niet meer alles met de pen op te schrijven en kon je makkelijker brieven, documenten en boeken schrijven. Nu is het allemaal een stuk gemakkelijker door het gebruik van de computer. Wanneer deze computer verbonden is met een printer, hoef je maar op een knopje te klikken om digitale documenten op papier te printen.

Zo gaan de ontwikkeling van de printer en de computer goed samen en is dit de laatste jaren erg aan het ontwikkelen. De eerste printers leken meer op typemachines en waren erg groot, zwaar en onhandig. Daarnaast maakten ze ook erg veel geluid en werden ze wielprinters genoemd. Door middel van een wiel werden de letters met inkt op het papier gestampt. Echter waren deze printers niet erg efficiënt ondanks dat de kwaliteit wel erg goed was. Maar deze printers waren erg zwaar en langzaam in het printen. Ook waren ze erg groot en kosten het dus veel ruimte om een printer te hebben. Deze printers worden nu niet meer gemaakt en kan je haast alleen nog vinden in verschillende musea.

Zo had je ook de regeldrukkers die iets geavanceerder waren. Deze werkten iets sneller met behulp van een draaiende ketting met daarop de letters. Deze kon met een snelheid van 4 a4-tjes per minuut documenten printen. Dit was enorm snel voor die tijd, maar dat bracht ook nadelen met zich mee want de kwaliteit was daarmee wel erg laag. Zo konden hier geen foto’s mee afgedrukt worden vanwege de slechte kwaliteit.

Modernere printers zijn de thermo transfer printers en de continuous inkjet printer. Ze hebben beide erg verschillende technieken, zo wordt voor de thermo transfer printer een gekleurde was opgewarmd wat vervolgens op het papier wordt aangebracht. De continuous inkjet printer werkt met miniscule inktdruppels die op het papier gespoten worden.

Voor meer info : bezoek de site