Vlaanderen in bedrijf
Image default
Energie

Wilt u een stroomgenerator kopen voor uw camper?

Bent u bezig uw camper in orde te brengen om op vakantie te gaan? Een camper is een ideale manier om vakantie te vieren vanwege de rust en de vrijheid. U kunt vertrekken wanneer u dat wilt en binnen een korte periode veel verschillende plekjes aandoen. Bovendien is een camper ook van alle moderne woon gemakken voorzien zoals een ijskast, kachel en een ventilator. Maar deze apparaten hebben wel stroom nodig om te kunnen werken. Om stroom te genereren in uw camper heeft u een generator nodig. Als u van plan bent om uw stroomvoorziening op orde te brengen en een generator te kopen voor uw camper kunt u eens kijken bij Navex Elektro te Wommelgem.

Wat voor keus heeft u als u een stroomgenerator gaat kopen voor uw camper?

In het woongedeelte van uw camper wordt de stroom geleverd door batterijen die moeten worden opgeladen door een stroomgenerator wanneer ze leeg zijn. U wilt in dit geval een generator die op elektriciteit werkt. De generatoren die op diesel of benzine werken zijn niet veilig te gebruiken in een camper en maken bovendien veel lawaai. Een elektrische generator is daarentegen nagenoeg geruisloos en ook veilig te gebruiken. Let ook op de laadcapaciteit als u een generator gaat kopen voor uw camper als u meer batterijen heeft of batterijen met een hoger vermogen. En als u ook stroom nodig heeft als u niet op het elektriciteitsnet bent ingeplugd, dan heeft u een generator nodig die is voorzien van een omvormer om de gelijkstroom uit de batterijen om te zetten in wisselstroom.

Wat is de beste keuze als u een stroomgenerator gaat kopen?

Welke generator de beste keuze is hangt helemaal af van welke apparaten u aan boord heeft, de grootte van uw batterij bank en het type batterijen dat u gebruikt. Bij Navex Elektro in Wommelgem willen ze u graag helpen om de juiste keuze te maken wanneer u een stroomgenerator wilt kopen.

https://www.navexelektro.be/