Vlaanderen in bedrijf
Image default
Eten en drinken

Zuiderse recepten voor tapas met tomaten

Ben je op zoek naar lekkere recepten met tomaten voor je volgende tapasavond? Hieronder vind je een lijst met heerlijke recepten met de tomaten van de Belgische tomatenteler Stoffels Tomaten. Deze boer uit Rijkevorsel heeft een gevarieerd aanbod aan tomaten. Elke tomaat is ideaal voor een specifiek soort gerecht. Ontdek hieronder alvast een paar topideeën.

Verras je gasten met smaakvolle gerechten met tomaat

Denk bij een gezellige tapasavond zeker ook aan deze recepten met tomaten. Ze zullen zeker geslaagd zijn wanneer je de tomaten van deze ervaren tomatenteler gebruikt. We beginnen met een klassieker: de bruschetta. Voor dit gerecht ontpit je de tomaten en meng je ze met olijfolie, verse basilicum en look. Breng de mix op smaak met peper en zout en laat een uur marineren in de ijskast. Gril vers stokbrood tot het goudbruin is en lepel de tomatensalsa erover. Een heerlijke hap die niet veel werk vraagt! Zo kan je veel tijd spenderen met je gasten. Een van de andere recepten met tomaten die weinig werk en ervaring met koken vragen, is een gevuld kerstomaatje. Je holt de heerlijke kerstomaatjes van Stoffels Tomaten uit. Vervolgens vul je ze met een zachte kaas naar keuze, denk hierbij aan roomkaas of geitenkaas. Pimp de kaas door er wat kruiden aan toe te voegen en lepel in de uitgeholde tomaatjes. Stop er een prikkertje in en je hebt een handige hap die ideaal is als fingerfood. Een andere klassieker is de prikker met een klein balletje mozzarella, een kerstomaatje en een blaadje basilicum. Als je wat meer tijd hebt, kan je ook albondigas maken. Dat zijn mini-gehaktballetjes in verse tomatensaus.

Ontdek welke tomaat ideaal is

Er zijn enorm veel soorten tomaten en elke tomaat is ideaal voor verschillende recepten met tomaten. Op de website van Stoffels Tomaten kan je exact ontdekken welke tomaten je best gebruikt voor elk recept. Je vindt er een uitgebreide uitleg en nog veel meer recepten die je doen watertanden.

https://www.stoffels-tomaten.be/