Vlaanderen in bedrijf
Image default
Eten en drinken

Een snelle Belgische pasta met verse spinazie

Je maakt het in 4 simpele stappen en het staat in 10 minuten op tafel  Ideaal voor een avondje wanneer je wat minder tijd hebt en toch gezond wil eten. Aan deze pasta voeg je niks anders toe dan verse spinazie, olijfolie en parmezaan.  Mis je dan geen kruiden?  Nee, want de olijfolie en de parmezaan geven voldoende smaak aan dit eenvoudige pastagerechtje dat uiterst geschikt is voor een avondje ‘makkelijk doen’! Je hebt weinig boodschappen nodig. Wil je elke week kunnen kiezen uit zulke gezonde en snelle recepten? Een Belgische maaltijdbox kan dan uitkomst bieden. 

Veel moeilijker dan een kant-en-klaar maaltijd is het niet, duurder is het al zeker niet en… als je ook de calorietjes binnen de perken wilt houden, laat de pasta dan volledig afkoelen en warm ‘m weer op voordat je ‘m opdient. Aan deze pasta voeg je niks anders toe dan verse spinazie, olijfolie en parmezaan.

ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 g pasta

  • 300 á 400 g verse spinazie

  • 5 el olijfolie

  • 100 g gemalen parmezaan

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en roer er 4 el olijfolie doorheen.

  2. Doe de spinazie tezamen met 1 el olijfolie in een grote hapjes- of wokpan en bak gedurende 2 tot 3 minuten onder voortdurend roeren tot de spinazie flink geslonken is.

  3. Verdeel de spinaziepasta over vier borden en garneer met de geraspte parmezaan.

  4. Meng de gebakken spinazie gelijkmatig door de pasta.

  5. Verdeel de spinaziepasta over vier borden en garneer met de geraspte parmezaan.

  6. Bestrooi eventueel met peper en zout.

Het gemak van de HelloFresh maaltijdbox

Goed idee toch, voor die ene keer dat je eens niet zo’n zin hebt om te koken. En als je nog wat over hebt, kun je het gerust de volgende dag weer opwarmen. Dit soort recepten vind je dikwijls terug bij de box van HelloFresh. Hier vind je wekelijks liefst 20 of meer recepten, waaronder ook echte Belgische klassiekers. Absoluut een aanrader om eens te proberen dus. Je kunt het elke week ook weer stopzetten. Je ontvangt dus alleen een box wanneer jij er zin in hebt. Het is iets duurder dan de supermarkt. Maar in ruil daarvoor heb je wel heel veel gemak. Je hoeft je niet meer druk te maken over wat je gaat eten of hoe je deze week gezond gaat koken.