Vlaanderen in bedrijf
Image default
Sport

Welke landen zijn kanshebber om wereldkampioen te worden?

Het – zeer omstreden – wereldkampioenschap voetbal is in volle gang. Alle Nederlanders hebben met hun werknemers en vrienden alweer een poule ingevuld. De belangrijkste vraag hierbij is natuurlijk: Welk land wordt er wereldkampioen? Gaan de twee vedettes ermee vandoor, tijdens hun zogenoemde last dance? Of pakt Virgil van Dijk op 18 december, als aanvoerder van het Nederlands elftal, de beker in handen? Dit en nog veel meer, in deze blog!

 

Argentinië

Lionel Messi en zijn tien bodyguards. Zo wordt het Argentijnse elftal ook wel genoemd. Volgens vele kenners zijn ze kanshebber nummer één. Dat komt mede doordat ze in 2021 de Copa America finale wonnen van het sterke Brazilië. Hiermee won Messi zijn eerste prijs ooit, met Argentinië. Het WK 2022 is, zoals eerder genoemd, de laatste kans voor Messi om zijn land wereldkampioen te maken.

 

Portugal

Voor Christiano Ronaldo moet dit het kantelpunt worden in zijn moeizame seizoen. Hierdoor begint het Portugese elftal ook niet op de volledige oorlogssterkte. Meerdere grote namen hebben, net zo als Ronaldo, problemen bij hun club. De laatste grote prijs die Seleção das Quinas binnensleepte was het Europees Kampioenschap in 2016. Met een negende plek op de FIFA ranking zijn ze dus een echte dark horse als het gaat om de beker.

 

Nederland

Een groot gedeelde van het Nederlandse volk roept elke vier jaar dat we wereldkampioen worden. Zo ook dit jaar. Na afwezigheid op het WK van Rusland in 2018 moet dit hét toernooi worden van de Oranje leeuwen. Met de grote namen als; Frenkie de Jong, Virgil van Dijk, Memphis Depay én Denzel Dumfries, is er genoeg kwaliteit om wereldkampioen te worden. Wel lopen ze tegen een groot probleem aan. Zo is de kans zeer aanwezig dat Argentinië – kanshebber nummer één –  de tegenstander is in de kwartfinale. Een gemakkelijk begin is het zeker niet.

 

Brazilië

De Goddelijke Kanaries kunnen vier basiselftallen maken, en nog worden ze wereldkampioen, zeggen veel voetbal-analiste. Dat zegt genoeg over de gigantisch brede selectie bij het Braziliaanse elftal. Met spelers als Neymar, Vinícius Júnior en Fabihno doen ze áltijd mee om de gouden beker. Ondanks de verloren Copa America finale in 2021 weten ze in Brazilië wel hoe het voelt om prijzen te pakken. Zo hebben ze een subtiele 20 wereldbekers én 37 Zuid-Amerikaanse bekers.

https://www.voetbalnieuws.be/wk-2022