Vlaanderen in bedrijf
Image default
Tuin en buitenleven

4 misvattingen over kunstgras die je niet wist

Kunstgras is te duur, ziet er nep uit, of is slecht voor het milieu, allemaal misvattingen over kunstgras die gewoon niet waar zijn. Toch houden deze mythes je misschien tegen om kunstgras te kiezen voor je volgende project.

 

In deze blog ontkrachten we een paar van de meest voorkomende mythes rond kunstgras, zodat je zeker weet dat kunstgras de perfecte optie is voor jou

1. Kunstgras is slecht voor het milieu

Kunstgras is misschien niet zo slecht voor het milieu als eerst wordt gedacht. Dit komt omdat een kunstgrasveld geen grasmaaier nodig heeft om het te onderhouden zoals een natuurlijk gazon doet, en een studie van de Universiteit van Stockholm heeft uitgewezen dat een gas aangedreven grasmaaier dezelfde hoeveelheid vervuiling kan uitstoten als 100 mijl rijden in je auto.

 

Bovendien hoeft kunstgras niet besproeid te worden zoals natuurlijk gras, waardoor je gazon beter is voor het milieu omdat het waterverbruik vermindert.

 

Ook heeft kunstgras geen meststoffen of pesticiden nodig om het mooi te houden, zoals natuurlijk gras, die beide schadelijk zijn voor het milieu en de wilde dieren.

 

Ons gras kan aan het einde van zijn levensduur worden gerecycled, zodat het kan worden hergebruikt in andere producten. Dit vermindert het storten van afval, spaart grondstoffen en maakt onze kunstgrasproducten zeer duurzaam.

2.  Kunstgras wordt enkel gebruikt voor sportvelden

Kunstgras mag dan ooit begonnen zijn op voetbalvelden, het heeft ondertussen een lange weg afgelegd en wordt lang niet meer alleen als sportoppervlakte gebruikt. Kunstgras wordt gebruikt op verschillende manieren, van achtertuinen tot commerciële ruimtes en speelterreinen.

 

Met een ruime keuze aan stijlen, kleuren en poolhoogtes is het veelzijdiger dan echt gras en niet beperkt tot sportvelden. Kunstgras ziet er geweldig uit in de tuin, op dakterrassen en balkons, in bars en restaurants, in kantoren en sportscholen, voor evenementen en tentoonstellingen, in speeltuinen, rond zwembadzones en in hondenkennels.

 

3. Kunstgras heeft slechte drainage

Het is een mythe dat kunstgras een slechte drainage heeft. Indien correct geïnstalleerd heeft kunstgras fantastische drainage-eigenschappen, en droogt het in veel gevallen zelfs sneller dan natuurgras.

In tegenstelling tot echt gras, is Kunstgrasnet kunstgras ongelofelijk snel drainerend. De drainagetijd tot 60 liter per minuut betekent dat het niet lang duurt om op te drogen, zodat je in een mum van tijd weer in de tuin kunt zitten.

 

De snelle drainagetijd is te danken aan onze hoogwaardige installatiemethode, inclusief een volledige stenen fundering, zodat uw grasmat bestand is tegen zware regenval en beschermd is tegen overstromingen.

 

4. Kunstgras is niet kindvriendelijk

Kunstgras is zeer kindvriendelijk. Het is knoeivrij, zacht en gedempt, wat het perfect maakt om op te spelen.

 

Bovendien is kunstgras niet giftig en vereist het geen chemicaliën of pesticiden, dus is het ook veiliger dan natuurlijk gras.

 

Dit maakt het geweldig voor kinderen, en veel scholen hebben nu Kunstgras geïnstalleerd om een veilige, schone en leuke omgeving te creëren om in te spelen en te leren.

 

U kunt ook een shockpad onder het gras leggen om het extra te beschermen tegen vallen, waardoor kunstgras een veel betere optie is voor speelplaatsen dan beton of schors.