Vlaanderen in bedrijf
Image default
Woning en Tuin

Ik wil graag een bank, stoel of tafel laten maken van mijn boomstam, kan dat?

In het bos achter je tuin zijn bomen omgevallen. Van de gemeente mag je een boomstam hebben. Je wilt graag meubels laten maken uit deze boomstam. Je hebt namelijk gehoord dat dit kan. Je vraagt je alleen af hoe het werkt.

Er is goed voor jou. Je kunt namelijk meer dan je denkt met een boomstam. Een greep uit een assortiment van een gemiddeld bedrijf is: tuintafels, bloktafels, buitenkeukens, stoelen, een bar, tafels voor in de keuken thuis, vergadertafels en tafels voor in de salon.

De positieve punten

Door met een aantal punten na te lopen is de keuze voor een boomstamtafel zo gemaakt. Een belangrijk positief punt is dat een boomstamtafel onderdelen van de natuur in huis brengt. Een tweede punt is dat een boomstamtafel een massief en stevig product is. Een grote meevaller is dat een boomstamtafel vaak weinig tot geen onderhoudt vereist. Daarnaast heeft een boomstamtafel haar eigen verhaal. De boom heeft veel meegemaakt in de jaren dat hij zijn trouwe dienst in het bos heeft gedaan. De boom heeft geleefd en hierdoor haar eigen DNA. Dit is terug te vinden in de noesten en schuren van de stam. De kringen die te zien in de stam vormen een wonderbaarlijk mooi patroon.

De noviteiten?

In de afgelopen jaren brengt een noviteit binnen houtbewerking op het gebied van woningdecoratie de natuur terug naar huizen en kantoren. Het aantal mensen dat zich bezighoudt met houtbewerking in de afgelopen jaren is toegenomen. In deze branche zijn veel dingen belangrijk. Hierbij is de klant koning. Er is hier altijd maatwerk. De klant kiest de houtsoort. Er kunnen verschillen zijn tussen Noord-Amerikaans hout, Europees hout of eigen hout. Het meubilair wordt op maat gemaakt volgens de wensen van de klanten.

Een andere noviteit is het vakmanschap. Deze trend is niet nieuw, want deze ambachten bestaan ​​al sinds de eerste jaren dat mensen op deze planeet wandelen. Door de opkomst van de industrie is het aantal ambachtslieden afgenomen en is ook het handwerk afgenomen. Tegenwoordig waarderen consumenten handwerk meer. In vergelijking met massaproductie heeft handwerk meestal meer tijd nodig. Het vakmanschap geeft het product een eigen verhaal en DNA.

https://www.boomstamtafel.be/vergadertafel