Vlaanderen in bedrijf
Image default
Mode en Kleding

Welke soorten leren portemonnees zijn er?

Leren portefeuilles voor mannen zijn er in veel verschillende ontwerpen, maar je kunt je keuzes beperken op basis van het ontwerp dat het beste bij je past. Je moet meestal kiezen tussen trifold en een billfold. Terwijl een billfold slechts twee flappen heeft die je langs een centrale lijn tegen elkaar drukt, heeft een trifold drie flappen. Beide zijden vouwen over elkaar heen en over een basis die meestal je ID vasthoudt. Als je meer ruimte nodig hebt, wil je een trifold die meer ruimte binnenin heeft. Jongens moeten ook rekening houden met een aantal andere functies bij het kiezen van een nieuwe leren portemonnee, zoals:

Ledersoort: Je kunt kiezen uit synthetisch leer en echt leer. Echt leer komt van echte dieren, terwijl synthetisch leer gebruik maakt van materialen met een vergelijkbare uitstraling. Synthetische materialen kunnen meestal niet zo lang meegaan als leer en kunnen ook een beetje kunstmatig of nep aanvoelen. Als je kiest voor een Cowboysbag portemonnee weet je zeker dat je de beste kwaliteit leer krijgt en er lang van kunt genieten.

Interieurvoering: Je kunt ook naar de voering van het interieur kijken, vooral als je je sociale zekerheidskaart of familiefoto’s bij je hebt. Een zachte voering zorgt voor enige bescherming van de portemonnee en voorkomt dat je schatten beschadigd raken.

RFID-bescherming: Het vinden van een portemonnee met RFID-bescherming is moeilijk, maar misschien vind je het de moeite waard. Deze portemonnees hebben een soort van afscherming binnenin die de stralen van RFID-machines en -scanners afbuigt. Deze machines kunnen nummers en andere belangrijke informatie van elk type kaart halen.

Interieur gleuven en compartimenten: Het is ook belangrijk dat je kijkt naar het aantal gleuven en/of compartimenten in de portemonnee voordat je koopt. Je wilt er zeker van zijn dat alles wat je wilt meenemen in de portemonnee past.