Vlaanderen in bedrijf
Image default
Woningen

Nieuwe deuren laten plaatsen

 

Soorten vensterbanken – welke te kiezen?
Kies voor de vensterbank duurzame materialen die niet veeleisend zijn in onderhoud. Meestal worden vensterbanken van PVC, hout, steen en composiet geïnstalleerd.

Eigenschappen van materialen
Kunststof vensterbank.
Kunststof – afgestemd op de toon van het raamsysteem, kan worden afgewerkt met een patroon voor steen, hout. Het isoleert de warmte goed, gaat lang mee, is gemakkelijk schoon te maken. De installatie van een PVC-vensterbank is vrij eenvoudig. Het product is bestand tegen beschadiging, vooral met een schokbestendige of thermische coating. De maten van PVC-vensterbanken zijn verschillend. De breedte van hun panelen is van 10 tot 80 cm, de lengte is maximaal 6 m, de dikte is vanaf 2 cm. U kunt een PVC-vensterbank met uw eigen handen installeren of met de hulp van een raaminstallatiebedrijf.
De installatie van PVC-vensterbanken wordt op verschillende manieren uitgevoerd. Meestal worden ze zo gemonteerd dat de plank aan beide zijden 1,5–3 cm in de muur zakt en de opening in de breedte overschrijdt.

Marmer is een duurzaam materiaal met een hoge sterkte. Het is zeer goed bestand tegen beschadigingen, ziet er mooi uit in elk interieur, maar kan vloeistoffen opnemen, dus het moet tijdig worden schoongemaakt.
MDF, gelamineerde spaanplaat – zijn duurder dan plastic. Gevarieerd in textuur en kleur. Een spaanplaatvensterbank is praktischer – dankzij laminering is hij beter bestand tegen vocht. Maar je kunt zo’n product niet heter maken. Installeer het voorzichtig om de rand niet te beschadigen. Bij het installeren van een vensterbank van MDF, gelamineerde spaanplaat, wordt er een speciale tape tussen de muur en de muur gelegd.
Houten dorpelWood – geschikt voor een “natuurlijk” ontwerp. Dit milieuvriendelijke materiaal brengt gezelligheid in het milieu. Vereist zorgvuldige zorg, regelmatige reiniging. Hoewel er houten vensterbanken van kunststof zijn in de kleur van eiken of elzen, hebben natuurlijke houtproducten een bijzondere smaak. Maak met uw eigen handen een houten tafelblad-dorpel en installeer deze in de woonkamer of in de keuken – de kamer zal worden getransformeerd.
Kunst- of natuursteen – het is vrij duur, maar ziet er geweldig uit en wordt al tientallen jaren gebruikt. Vensterbanken van kunststeen zijn elk jaar populairder. Ze verschillen nauwelijks van analogen gemaakt van natuursteen. Producten zijn niet bang voor hete oppervlakken, zware slagen, houden geen stof vast en zijn gemakkelijk schoon te maken. Een vensterbank van steen – natuurlijk of acryl – is een kostbaar genoegen en vereist zorgvuldig onderhoud en is kwetsbaar voor schuurmiddelen.
Keramische tegels voor de vensterbank zijn geen basis, maar slechts een bedekking. Het is gemonteerd op beton, hout of PVC. Het kan worden geconfronteerd met een kunststof of betonnen vensterbankplaat. De tegel heeft verschillende voordelen: duurzaamheid en weerstand van de coating, esthetiek, niet veeleisend onderhoud. Om de bekleding lang te laten dienen, is het noodzakelijk om de tegelvoegen van hoge kwaliteit uit te voeren.
Betonnen vensterbank Betonnen vensterbank is onkwetsbaar voor hete oppervlakken en kan ook als tafelblad worden gebruikt. Het product gaat tientallen jaren mee, is eenvoudig hersteld, bestand tegen mechanische belasting. Het kan vele malen opnieuw worden geverfd om bij het veranderende interieur te passen, bedekt met tegels.
Erker vensterbank
De voordelen van deze oplossing zijn onder meer:

weids uitzicht vanuit het raam,
goede natuurlijke verlichting van de kamer,
visuele ruimte.
Met een erkerbank krijgt de kamer een bijzondere charme. Het interieurelement ziet er fris en interessant uit. Het oppervlak van de erker is groter dan dat van de standaard, waardoor er meer bruikbare ruimte is. Erker is een uitstekende oplossing voor huisjes. De gevel ziet er veel aantrekkelijker uit.

Nieuwe deuren laten plaatsen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/