Vlaanderen in bedrijf
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wilt u weten wat een advocaat ondernemingsrecht voor uw bedrijf kan betekenen?

Wilt u weten wat een advocaat met als specialisatie ondernemingsrecht voor uw bedrijf kan betekenen? Het expertisegebied van een advocaat ondernemingsrecht omhelst alles wat met de juridische aspecten van een onderneming te maken heeft. U kunt de expertise van deze jurist inroepen in tal van situaties, van het oprichten van een vennootschap tot ervoor zorgen dat de intellectuele eigendommen van uw bedrijf veilig zijn gesteld. Een andere veelvoorkomende situatie waar u een advocaat ondernemingsrecht bij nodig heeft is een gerechtelijke reorganisatie. 

In welke situaties kan de juridische expertise van een advocaat ondernemingsrecht van pas komen?

De juridische expertise van een advocaat die zich heeft gespecialiseerd in ondernemingsrecht zou van pas kunnen komen verschillende situaties. Daarbij kunnen we wel opmerken dat kleinere ondernemingen meestal minder vaak de expertise nodig hebben of dat de kosten voor een advocaat ondernemingsrecht niet opwegen tegen de baten. Een situatie waarbij het wel verstandig is om gebruik te maken van de juridische expertise van zo’n advocaat is wanneer u een verzoekschrift wilt indienen voor gerechtelijke reorganisatie. De advocaat kan in het traject van een gerechtelijke reorganisatie een belangrijke rol spelen en u veel werk uit handen nemen zoals het opstellen van het verzoekschrift, het opstellen van een plan voor herstructurering en het bemiddelen bij conflicten met schuldeisers. 

Waarom is het verstandig om een advocaat ondernemingsrecht in te schakelen?

Wanneer uw bedrijf niet groot genoeg is om fulltime een jurist in dienst te hebben kunt u een beroep doen op de advocaten ondernemingsrecht van advocatenkantoor Caluwaerts Uytterhoeven. Als u een jurist van dit bedrijf in de arm neemt weet u zeker dat u niet iets over het hoofd ziet of iets doet wat niet rechtsgeldig is verregaande gevolgen kan hebben voor uw bedrijf. Bovendien kunt u zich concentreren op de bedrijfsvoering en alle juridische vraagstukken over laten aan uw advocaat. Neem daarom voor een advocaat ondernemingsrecht contact op met advocatenkantoor Caluwaerts Uytterhoeven.