Vlaanderen in bedrijf
Image default
Zorg

Overstappen zorgverzekering 2019

Past je huidige zorgverzekering niet meer bij je, of heb je een andere reden om te wisselen van zorgverzekering? Dan kun je dit normaal gesproken aan het einde van het jaar doen. Als je wilt overstappen van zorgverzekering voor 2019, dan heb je hiervoor van 12 november tot 1 januari de tijd. Wanneer je je hebt aangemeld bij een nieuwe zorgverzekeraar, dan wordt de verzekering bij je oude zorgverzekeraar automatisch opgezegd.

ZorgDirect verzekering op maat

Als je overstapt naar een zorgverzekering van ZorgDirect, dan kun je je verzekering nagenoeg op maat samenstellen. Wij bieden de keuze uit vijf aanvullende verzekeringen en drie losse tandartsverzekeringen. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om een verzekering te vinden die bij jouw wensen past. Daarbij kun je altijd de juiste zorg ontvangen bij jou in de buurt.

Voordelen restitutiepolis 

Sinds januari 2018 is de basisverzekering van ZorgDirect een restitutiepolis. Dit houdt in dat je zelf kunt kiezen door welke zorgverlener je behandeld wilt worden. Het maakt hierbij niet uit of wij een contract hebben met deze zorgverlener. Zolang deze aan de kwaliteitseisen voldoet, zullen de kosten vergoed worden. Voor 2018 werkten we nog met een naturapolis, waarbij deze keuzevrijheid minder is.

ZorgGids voor passend advies

ZorgDirect geeft je de mogelijkheid om veel zelf te regelen, zoals je zorgkosten declareren of wijzigingen aanbrengen in je pakket. Maar aan de andere kant willen we ook graag voor je klaar staan als dit nodig is. Zo kun je contact opnemen met onze ZorgGids, als je wil weten waar je in jouw geval het beste terecht kunt voor bepaalde zorg. Wij zoeken dit voor je uit, zodat je dit zelf niet hoeft te doen. Uiteraard kun je ook met al je andere vragen terecht bij onze klantenservice. Wij zijn telefonisch bereikbaar, maar ook via e-mail en WhatsApp.

Voor meer info : bezoek de site