Vlaanderen in bedrijf
Gezondheid

Bloemenhove biedt professionele hulp bij ongewenste zwangerschap

Een zwangerschap is niet in alle gevallen gepland en welkom. Voor sommige vrouwen en meisjes komt het volkomen onverwacht. Geldt dit voor jou en overweeg je een abortus? Kliniek Bloemenhove in Noord Holland staat voor je klaar.

Anoniem en discreet

Abortus plegen is een ingrijpende gebeurtenis. Onze professionele artsen en verpleegkundigen zullen je letterlijk met raad en daad bijstaan. Zo kun je vrijblijvend langskomen voor een antwoord op al je vragen. Vervolgens kun je in de kliniek terecht voor gespecialiseerde hulp bij een zwangerschapsafbreking tot 22 weken (in het eerste en tweede trimester). Bij kliniek Bloemenhove zijn alleen maar vrouwen werkzaam. Zij zorgen ervoor dat jij je op je gemak voelt en dat alles in vertrouwelijkheid gebeurt. Desgewenst vindt de abortus anoniem plaats. Jouw zorgverzekeraar stellen we niet op de hoogte. Voor de duidelijkheid: als je naar een regulier ziekenhuis gaat voor een abortus wordt de zorgverzekeraar wel geïnformeerd.

Kosten abortus

Wat de kosten van abortus betreft: als je in Nederland woont of werkt, hoef je de behandeling niet te betalen, ook niet via het wettelijk geldende eigen risico in de zorg. Aangezien een abortus een emotionele gebeurtenis is, geldt een verplichte bedenktijd van vijf dagen. We raden aan om erover te praten met mensen die belangrijk voor je zijn. Je ouders, een broer of zus of een goede vriendin. Is dat in jouw situatie niet mogelijk dan kan een van onze mensen die rol van vertrouwenspersoon voor jou vervullen.

Als je langer dan zestien dagen over tijd bent, is een verwijsbrief van een arts noodzakelijk. Deze brief kan van je eigen huisarts komen, maar ook van een van onze artsen. Ben je jonger dan zestien jaar dan zullen we om de toestemming van één van je ouders vragen. Als dit door wat voor omstandigheden dan ook onmogelijk is, laat het ons weten. Tot slot: op onze website staat een lijst met veel gestelde vragen. Kijk daar eens naar, waarschijnlijk worden de belangrijkste vragen die je nu hebt daar beantwoord.

Voor meer info : bezoek de site