Vlaanderen in bedrijf
Image default
Gezondheid

6 tips tegen vet haar

1 Was je haar niet te vaak

Je lichaam produceert talg om je huid gezond te houden en dit is dus nodig, maar als je lichaam te veel talg produceert heeft dit als gevolg dat je vet haar krijgt. Als je je haar te vaak wast heeft dit als gevolg dat je de natuurlijke vetten van je hoofdhuid verwijderd. Als gevolg daarvan gaat de hoofdhuid juist meer talg produceren en krijg je dus vetter haar. De tip is dus om je haar maximaal drie keer per week met shampoo te wassen.

2 Gebruik de juiste shampoo

Je hebt dus een shampoo nodig die de natuurlijke vetten niet teveel verwijderd, want dat is dus de oorzaak van het vettere haar. Daarom kan je er beter voor kiezen voor de beste shampoo voor vet haar te gaan gebruiken omdat die wat milder zijn. Ook kan je er voor kiezen om een 100% natuurlijke shampoo te gaan gebruiken, hier zitten namelijk nauwelijks chemische stoffen in die een agressieve werking kunnen hebben op je hoofdhuid waardoor je dus minder natuurlijke vetten verliest.

3 Verschoon je kussensloop regelmatig

´s nachts in bed verspreid je tijdens het slapen veel vetten en bacteriën over je kussensloop en als je dan na het douchen schoon in bed gaat liggen kom je direct weer in aanraking met deze vetten en bacteriën. Daarom is het een goed idee om regelmatig je kussensloop te verschonen.

4 Let op voeding

Te veel vet eten kan ook een oorzaak zijn van vet haar. Het is beter voor je haar (en gezonder voor jezelf) als je een goed gebalanceerd dieet hebt en genoeg drinkt. Dan heeft je lichaam namelijk geen overtollig vet en ben je ook goed gehydrateerd waardoor je lichaam meer vocht bevat en dus minder talg hoeft te produceren tegen een droge hoofdhuid.

5 Haal je handen niet door je haar

Het is verleidelijk om je hand door je haar te halen en veel mensen doen dat zelfs zonder erbij na te denken, maar dat is niet goed voor je haar. Je hebt namelijk vet op je handen zitten en telkens als je je handen door je haar haalt komt er wat meer vet op je haar te zitten. Als je dit vaak doet op een dag word je haar snel vet.

6 Douche niet te heet

Warmte stimuleert de talgproductie. Als jij dus warmer doucht gaat je haar meer talg produceren en wordt je haar dus vetter. Daarom is het verstandig om wat minder warm te gaan douchen als je last van vet haar hebt.