Vlaanderen in bedrijf
Image default
Gezondheid

De strijd aangaan met een slechte adem

Een slechte adem kan je erg belemmeren in het dagelijks leven. Het is dan ook erg vervelend wanneer je hier last van hebt. Soms kun je er nou eenmaal niks aan doen en heb je er gewoon veel last van. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen en af kunnen rekenen met die slechte adem. Zo is er bijvoorbeeld een handige en snelle manier om zelf amandelstenen en bacteriën die een slechte adem veroorzaken van je amandelen te halen. Dit en nog andere middelen staan hieronder op een rijtje, dus lees snel verder om te kijken of er iets bij staat wat jou kan helpen. 

Effectieve middelen tegen halitose 

Halitose is een andere benaming voor een slechte adem. Wanneer je dit tegen wilt gaan en goed aan wilt pakken, is het belangrijk dat je echt de oorzaak van de slechte adem vindt. Er zijn namelijk verschillende producten die een slechte adem tegen kunnen gaan, maar ze werken niet allemaal op dezelfde manier. Probeer er dus achter te komen wat het precies is waardoor jij last hebt van een slechte adem, en kies vervolgens een product die jouw specifieke probleem aanpakt. Op deze manier verbloem je niet alleen de slechte geur, maar gaat hij ook echt weg. En dat is ten slotte wat je het liefste hebt. 

Mondwater 

Mondwater is een goede keuze wanneer je een slechte adem wilt bestrijden. Let er echter wel op dat er veel merken zijn die ingrediënten bevatten die een negatieve invloed hebben op je adem. Zo zit er vaak alcohol in mondwater. Dit droogt je mond uit, wat er juist voor zorgt dat je een slechte adem krijgt. Bij Oravall mondwater is dit niet het geval. De ingrediënten hiervan zijn zorgvuldig uitgezocht en langdurig getest. Zo zitten er juist ingrediënten in die de mond vochtig houden, wat niet fijn is voor bacteriën die schadelijk zijn en nare geurtjes veroorzaken. Oravall mondwater is een goede keuze wanneer je last hebt van een slechte adem, amandelstenen of een witte aanslag op je tong. 

Kauwgom 

Met deze kauwgom van Moist-R weet je zeker dat je goed zit als je je slechte adem aan wilt pakken. Niet alleen is hij suikervrij, biologisch en dus gezond, maar hij pakt ook nog eens effectief een slechte adem aan. Zo zorgt hij er bijvoorbeeld voor dat de zuurbalans in je mond natuurlijk en goed blijft. Ook stimuleert hij je speekselproductie waardoor je mond goed gehydrateerd blijft, iets waar bacteriën niet van houden. Deze kauwgom is lekker zacht om op te kauwen doordat er geen conserveringsmiddelen in zitten. Er zit geen titaandioxide in wat wel in veel andere kauwgoms zit. Dit is een stofje die zich in weefsels kan ophopen in je lichaam.  

Pipet 

Een andere manier om halitose tegen te gaan is door een pipet te gebruiken. Met de TonsilFresh Cupping Glass kun je namelijk heel eenvoudig en snel zelf amandelsteentjes uit je keel halen. Dit zijn steentjes op je amandelen die niet alleen een nare lucht veroorzaken, maar je kunt er ook keelontstekingen van krijgen. Het pipet is heel veilig in gebruik en is erg compact gebouwd waardoor je geen last zult hebben van een gag reflex. Mocht dit wel bij jou gebeuren, dan is het het beste om een aantal keer te oefenen. Vaak gaat het dan na een aantal keer al een stuk beter. Doordat het pipet van glas is gemaakt, gaat het de rest van je leven mee.   

Neusdruppels 

Wanneer de slechte adem veroorzaakt wordt door een teveel aan neusslijm, kun je dit het beste aanpakken door middel van neusdruppels. De TonsilFresh Nasal Sinus Drops zijn hier de perfecte oplossing voor. Zij pakken namelijk de slechte adem aan die ontstaat vanuit de neusholtes en de keel. Daarnaast helpen ze ook tegen een witte aanslag op je tong en een vieze smaak in je mond. Wanneer je last hebt van neusslijm, gaan bacteriën zich hierin nestelen en kunnen zij ongeremd vervelende geurtjes veroorzaken. Gelukkig komt hier snel een einde aan wanneer je de neusspray van TonsilFresh gaat gebruiken. 

 

Schoonmaakset 

Een manier om slechte adem tegen te gaan is door je mond goed schoon te houden met de Tongue Clean Voordeelkit. Dit is een setje met Orapack + California Breath powerdrops en bestaat uit een tongreiniger, een gel en druppels voor je tong. Eerst smeer je je tong in met de gel en vervolgens schraap je deze samen met alle bacteriën van je tong af met de tongreiniger. Dan moet je ook nog een aantal keer per dag de tong druppels gebruiken zodat bacteriën zich niet hier kunnen nestelen. Op deze manier heb je geen last van een witte aanslag achter op je tong en blijft je adem altijd fris. Om een nog beter resultaat te boeken kun je deze combineren met een bitje!

Tandpasta 

Een goede tandpasta om een slechte adem tegen te gaan mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De OXYD-8 tandpasta bevat veel actieve zuurstof waardoor de slechte bacteriën in je mond niet kunnen overleven. Daarnaast gaat het een droge mond tegen, waardoor je mond goed gehydrateerd blijft doordat de speekselproductie verhoogd wordt. Een perfect droge mond middel dus! Dit product bevat, in tegenstelling tot de meeste tandpasta’s, geen sodium lauryl sulfaat. Dit zorgt namelijk voor kleine wondjes in het weefsel van je mond die bacteriën aantrekken en een slechte adem veroorzaken. Natuurlijk helpt deze tandpasta ook om tandsteen en gaatjes te voorkomen. 

Zuigtabletten 

Het voordeel van je slechte adem bestrijden met zuigtabletten is dat je dit altijd kunt doen. Je kunt ze namelijk gemakkelijk in je zak stoppen en overal mee naartoe nemen. De meeste zuigtabletten maskeren alleen maar de nare geur, maar de Dr. Katz Dry Mouth Lozenges pakken echt de kern van het probleem aan. Uiteraard krijg je door de lekkere citrus mintsmaak wel een frisse adem, maar ook zit er xylitol en zuurstof in deze tabletten waardoor de nare luchtjes echt aangepakt worden. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je meer speeksel gaat produceren en zul je dus geen last meer hebben van een droge mond. Deze pastilles zijn dus zeer geschikt wanneer je korte metten wilt maken met halitose.