Vlaanderen in bedrijf
Image default
Bedrijven

Op zoek naar leaseauto’s? Kies dan voor elektrisch!

In veel bedrijven zijn auto’s van groot belang. Dit komt omdat de auto’s nodig zijn om bij relaties op bezoek te gaan of om bijvoorbeeld te faciliteren in woon-werkverkeer. Door het steeds duidelijker wordende klimaatprobleem is er de laatste jaren wat reuring ontstaan in de wereld van leaseauto’s. Veel mensen vinden het namelijk de verantwoordelijkheid van de werkgever om te faciliteren in elektrische leaseauto’s. Dit wordt dan ook in steeds sterkere mate verwacht. Voor werkgevers zal dit echter als een grote stap voelen omdat elektrische leaseauto’s een stuk duurder zijn dan normale leaseauto’s. Toch zijn er ook tal van voordelen voor de werkgever als het gaat om elektrische leaseauto’s. In deze blog geven we hier dan ook een aantal voorbeelden van!

Extern imago

Een leaseauto is niet alleen functioneel van aard. De auto fungeert namelijk ook een beetje als uithangbord van jouw organisatie. Als klanten en partners jouw medewerkers zien rondrijden in een Kia EV6, dan zal je al snel het beeld creëren dat jouw bedrijf bewust bezig is met het klimaat. Aangezien steeds meer consumenten en andere bedrijven de ‘groenheid’ van een bedrijf meenemen in de aankoopbeslissing is dit enorm belangrijk. Hoe groener jouw organisatie overkomt, hoe meer mensen ook willen samenwerken met jouw onderneming. Dit geldt overigens niet alleen op het gebied van elektrische leaseauto’s, maar op alle vormen van externe uitingen van de organisatie!

Intern imago

Niet alleen het externe imago wordt beïnvloedt, maar ook het interne imago van de organisatie verandert wanneer men in elektrische leaseauto’s rijdt. Doordat je als werkgever laat zien dat je bezig bent met het milieu zal dit een positieve invloed hebben op het imago van jouw organisatie. De algehele werkgeverstevredenheid zal hiermee stijgen en daarmee ook de werkbereidheid! Zorg er hierin wel voor dat je niet kiest voor de allergoedkoopste elektrische auto. De actieradiussen van deze auto’s zijn nog behoorlijk beperkt en dit kan dan weer voor frustratie zorgen bij de medewerkers. Een veel betere keuze is bijvoorbeeld de Hyundai IONIQ 5. Deze auto rijdt met gemak 400 kilometer op een volle batterij en dit moet dan ook meer dan genoeg zijn voor het personeel om een werkdag door te komen!