Vlaanderen in bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Andere toepassingen voor je borstvoedingskussen

Andere toepassingen voor je borstvoedingskussen

Als het tijd is om te stoppen met het gebruik van het borstvoedingskussen, hoef je niet het gevoel te hebben dat het voor altijd weg is. Het borstvoedingskussen kan je op andere manieren ondersteunen terwijl je geniet van de dagen met je kleintje.

Het is goed om los te laten

Misschien ben je het zat om je borstvoedingskussen overal mee naartoe te slepen. Naarmate je baby groeit, zullen er tekenen zijn dat jullie niet meer op het kussen hoeven te vertrouwen.

Evalueer elke paar maanden opnieuw naarmate uw lichaam verandert en uw baby groeit, en houd daarbij rekening met het volgende:

  • Hoe groot is je baby?
  • Wat is mijn lichaamstype, en welke ondersteuning heb ik nodig?
  • Hoe voelt het om borstvoeding te geven?

Als u na het lezen van dit artikel besloten hebt om het kussen los te laten, kunt u het nu op andere creatieve manieren met uw baby gaan gebruiken!

Hier zijn enkele manieren waarop we de onze hebben gebruikt met onze kinderen toen ze opgroeiden:

Om je in bed te steunen: Ik gebruikte het voedingskussen dat ik heb aangeschaft via de beschuitmetmuisjes website vaak achter mijn rug als een extra steunkussen om me rechtop te houden (vooral op zachtere oppervlakken zoals het bed). Als je herstellende bent van een vaginale bevalling en zitten een beetje pijnlijk vindt, zorgt het gat in het kussen voor verlichting van de druk tijdens het zitten.

Voor knusse ondersteuning: Iedereen die wel eens onder een slapende baby op de bank heeft gelegen, kan beamen dat je armspieren, hoe schattig ze ook zijn, een behoorlijke training krijgen als je een baby voor langere tijd vasthoudt. Met een borstvoedingskussen onder je armen kun je je arm ondersteunen, zodat je kunt genieten van het knuffelen en niet van de spierpijn. Mijn kinderen vonden het ook heerlijk om hun nieuwe broertje of zusje zelfstandig vast te houden met het kussen als steun (onder toezicht van een volwassene natuurlijk).

Voor tijd met de buik: Als je baby oud genoeg is om zijn hoofdje omhoog te houden, kun je hem op zijn buik op de ronding van het borstvoedingskussen leggen en zijn armpjes over de voorkant van het kussen leggen. Dit geeft ze meer mobiliteit in vergelijking met gewone tummy time, omdat ze kunnen spelen met speelgoed voor hen. Hoewel baby’s van 2 tot 3 maanden hun hoofd gedurende korte perioden kunnen optillen, kunnen ze gemakkelijk moe worden. De meeste baby’s van 4 tot 6 maanden hebben meer uithoudingsvermogen, en het gebruik van het borstvoedingskussen voor tummy time wordt beter verdragen. Zodra uw baby pogingen onderneemt om te kruipen of te bewegen, is het niet meer nodig om dit kussen te gebruiken.

Voor rugligging: Het gebogen kussen kan een knus nestje zijn voor uw baby om in te liggen. Het gat wiegt de onderrug en de billen, terwijl het kussen de bovenrug en de nek ondersteunt. Plus, ze kunnen naar de wereld om hen heen kijken!

Voor ondersteund zitten: Dit was het favoriete item van mijn zoontje toen hij leerde rechtop te zitten en aan spierkracht en stabiliteit begon te winnen. Ik legde hem gewoon in het gat van het borstvoedingskussen en wikkelde het dan rond zijn rug om hem te ondersteunen en extra bescherming te bieden als (wanneer) hij omviel.

Misschien bent u geïnteresseerd in de producten van doomoo of een zwangerschapskussen!

 

https://www.alpi-blog.be/aanbiedingen/een-voedingskussen-de-ultieme-koopgids-2022/