Vlaanderen in bedrijf
Image default
Aanbiedingen

De historie van het Belgisch voetbal

Het Belgische voetbal heeft een lange en rijke geschiedenis. Het begon al in de 19e eeuw, toen de eerste clubs in België opgericht werden. In 1895 werd de Belgische voetbalbond opgericht en deze belangrijke stap zorgde ervoor dat België een echte voetbalnatie werd.

 

Het Belgische voetbal evolueerde in de jaren daarna en in 1904 werd de eerste Belgische competitie opgericht. Deze competitie was een van de eerste competities in Europa en het was een van de redenen waarom België zo succesvol was in de jaren daarna. Wie nu de beste club is? Dat kan je alleen zeggen door naar de stand te kijken. Bekijk de Jupiler League stand dan ook goed voordat je hier een uitspraak over doet.

 

In de jaren twintig en dertig van de twintigste eeuw was België een van de beste voetballanden in Europa. In het WK van 1930 werd België vierde, wat een geweldig resultaat was gezien het feit dat het een klein land was. In het WK van 1938 werd België zelfs tweede.

 

Na de Tweede Wereldoorlog had het Belgische voetbal moeite om zijn voetafdruk op het wereldtoneel te zetten. Er waren goede resultaten, maar de prestaties van België werden niet zo gewaardeerd als in de jaren dertig.

 

In de jaren negentig begon het Belgische voetbal een opmars te maken. De clubs in België begonnen steeds beter te worden en er werd meer geld in het voetbal gestoken. In 1995 werd België voor het eerst kampioen van de UEFA Cup. In het WK van 1998 werd België vijfde en in 2000 werd het voor het eerst kampioen van de UEFA Champions League.

 

Het Belgische voetbal is de afgelopen jaren sterk geëvolueerd. Er zijn veel goede spelers opgestaan, waaronder Vincent Kompany, Eden Hazard en Kevin De Bruyne. België heeft ook veel succes gehad op internationale niveaus. In het WK van 2018 werd België derde, wat een geweldig resultaat was.

 

Het Belgische voetbal heeft een lange en rijke geschiedenis. De prestaties van België in de afgelopen decennia tonen aan dat het voetbal in het land sterker is dan ooit. Zeker door de vele transfers van nu, bekijk hier welke spelers er worden gekocht en het laatste transfernieuws. Het is een van de beste voetballanden in Europa en het heeft veel succes gehad op het internationale toneel.