Vlaanderen in bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Hoe bepaal je de juiste vraagprijs?

auto snel verkopen goede prijs

auto verkopen 

tweedehands auto 

 

Als het model dat u wilt verkopen het nieuwste model is, kunt u er het beste een vraagprijs voor instellen. Anders kan het weinig geïnteresseerde partijen aantrekken of veel te laag bieden. Maar hoe houd je je aan zo’n prijs in je auto?

Allereerst moeten we zeggen dat de meeste mensen de waarde van auto’s overschatten en de gebreken als gevolg van het verminderen van verkoopkansen minimaliseren. Met andere woorden, het is aan te raden om er een realistisch nummer op te zetten, of als je binnen een redelijke tijd van de vierwieler af wilt. De gemakkelijkste manier: vergelijk met vergelijkbare aanbiedingen (merk / model) zonder leeftijd, mobiliteit, kilometerstand en uitrusting / opties te negeren. Houd er rekening mee dat opties veel waarde verliezen, dus verwacht in dit opzicht geen evenredigheid.

Plus of min

Er zijn ook factoren die ertoe kunnen leiden dat de prijzen dalen of stijgen. Bijvoorbeeld of er een onderhoudshandleiding is, en of er recent enorme kosten zijn geweest (vervanging van tandriemen …). Zijn er gebruikssporen? Zijn de stoelen in goede staat of zitten er krassen of zelfs deuken op de carrosserie? Is er een roestige plek? Alle vragen over potentiële kopers …

Bij het vergelijken moet ook onderscheid worden gemaakt tussen particuliere verkopers en professionele verkopers. Garages vereisen een garantie van een jaar en kosten meestal meer dan de persoon die zijn eigen auto verkoopt.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/verkoopsite-auto/