Vlaanderen in bedrijf
Image default
Auto's en Motoren

Hoe je jouw auto kunt verkopen aan de beste autodealer

Er zijn een paar zaken waar je rekening mee moet houden bij het verkopen van je auto aan de beste autodealer. Het eerste is dat je realistisch moet zijn over de prijs van je auto. Je moet geen onrealistische verwachtingen hebben van wat je ervoor kunt krijgen, want het is heel goed mogelijk dat een koper je bod afwijst en meer geld eist dan wat er is geboden. Ten tweede moet je er ook voor zorgen dat de koper op de hoogte is van alle details van uw voertuig, inclusief onderhoudskosten en kilometerstand. Zorg er ten slotte voor dat je bij een ontmoeting met potentiële kopers eventuele upgrades of verbeteringen aan het voertuig vermeldt sinds de aankoop of gebruikt door vorige eigenaren. Dit geeft potentiële kopers een beter idee van hoe lang ze kunnen verwachten dat hun investering zal duren voordat de waarde van hun auto daalt.

3 “Gouden Regels” voor succesvolle autoverkopen

De autoverkoopsector is hard en competitief. Het succesvol winnen van de auto verkopen bij de eerste oproep kan moeilijk zijn, maar het volgen van deze 3 gouden regels zal u helpen slagen.

1. Stel vragen die de koper interesseren:

2. Wees voorbereid om ze te betrekken:

3. Wees volhardend met vervolggesprekken om de deal te sluiten:

Wat is er nodig om je auto online te verkopen?

Je auto online verkopen was nog nooit zo eenvoudig. Er zijn meerdere websites online die tweedehands auto’s verkopen voor een fractie van hun oorspronkelijke waarde. Denk hierbij aan grote websites zoals Autoscout24 of Gaspedaal. Als je overweegt je auto te verkopen, volgen hier enkele tips waarmee je rekening moet houden:

– Bepaal de algemene staat van de auto en noteer eventuele gebreken die op foto’s moeilijk te zien zijn;

– Zoek uit naar wat voor soort prijsklasse je wilt streven en ga dan rondkijken voor auto’s in die prijsklasse;

– Zorg ervoor dat u foto’s maakt van het exterieur en interieur van de auto voordat u deze verkoopt op online websites;

– Zorg ervoor dat u een duidelijke titel heeft voordat u op zoek gaat naar kopers.

Hoeveel kost een gebruikte auto? De gemiddelde prijs van een gebruikt voertuig per jaar en kilometerstand

Met de oude dagen van nieuwe auto’s, is dit het moment om erachter te komen hoeveel een gebruikte auto kost? Het enige wat u hoeft te doen is zoeken naar “prijzen voor gebruikte auto’s” op Google en u zult talloze sites vinden die u alle informatie geven die u nodig heeft. Het enige dat u nu hoeft te doen, is beslissen welke het beste bij uw behoeften past.

Tips voor het vinden van de beste deal voor een nieuw of gebruikt voertuig

Het kopen van een nieuwe of gebruikte auto is vaak een hele klus. Er zijn zoveel factoren waarmee u rekening moet houden en uw behoeften kunnen van de ene op de andere dag enorm verschillen. Hierbij enkele tips over hoe he de beste deal voor een nieuw of gebruikt voertuig kunt krijgen:

– Onderzoek welke opties u nodig heeft en vergelijk ze met elkaar versus wat dealers doorgaans aanbieden;

– Zoek naar auto’s in uw prijsklasse, wees niet bang om meer informatie te vragen dan u moet weten;

– Bekijk voertuigen online voordat u er persoonlijk een kiest;

– Vraag rond of bekijk reviews online.

Voor meer informatie kun je de website van ikwilvanmijnautoaf.be bezoeken. Zij kunnen je voorzien van extra informatie omtrent het verkopen van jouw auto.