Vlaanderen in bedrijf
Image default
Auto's en Motoren

autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken

Heb je een auto gekocht, dan ben je verplicht om ook een BA verzekering af te sluiten. BA staat voor burgerlijke aansprakelijkheid. Deze verzekering dekt de schade die je bij een ongeval aan een ander toebrengt, maar niet je eigen schade. Daarvoor is er de omniumverzekering. Bij lichamelijk letsel na een ongeval kun je een beroep doen op een bestuurdersverzekering.

 

Verschillende aanbieders 

Je kunt voor deze verzekeringen terecht bij drie soorten aanbieders. Allereerst heb je de directverzekeraars. Dat zijn verzekeraars die alleen hun eigen verzekeringen aanbieden. Daarnaast heb je ook nog de onafhankelijke verzekeringsmakelaars, die meerdere directverzekeraars vertegenwoordigen en bij wie je dus een vergelijking en een keuze kunt maken tussen verschillende aanbieders. En dan is er nog een aantal banken die ook verzekeringen aanbieden.

 

Voordelen van meerdere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar 

Het kan gunstig zijn om je autoverzekering af te sluiten bij een verzekeraar waar je ook al andere verzekeringen hebt afgesloten. Behalve dat het handig en overzichtelijk is om alles op één plek onder te brengen, kun je vaak ook nog een interessante korting krijgen als je meerdere verzekeringen met elkaar combineert. Bij de afhandeling van rekeningen heb je maar met één partij te maken en je kunt de maandelijkse premies ook in één totale betaling voldoen.

 

Of vergelijk diverse aanbieders 

Als je nog geen keuze hebt gemaakt, is het slim om eerst verschillende verzekeraars te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld door offertes aan te vragen bij de diverse directverzekeraars, bijvoorbeeld via hun websites. Je zult dan de premie te horen krijgen plus nuttige en noodzakelijke informatie over de polisvoorwaarden. Of je bezoekt een verzekeringsmakelaar. Via internet kun je een persoonlijk advies opvragen. Je kunt ook in een persoonlijk gesprek op kantoor jouw wensen en voorkeuren op een rijtje zetten om zo samen tot de beste keuze te komen. Je kunt hier alvast beginnen met een vergelijking van een aantal aanbieders voor je autoverzekering.

Voor meer info : bezoek de site