Vlaanderen in bedrijf
Image default
Auto's en Motoren

Rijlessen volgen in België

In België mogen jongeren rijlessen volgen die door hun ouders worden gegeven. Een jongere dient wel het theorie-examen te halen. Dit kan vanaf een leeftijd van 17 jaar worden afgelegd. Tijdens het theorie-examen leert de jongere over code van de weg die in België geldt. Het theorie-examen geldt als basis voor het uiteindelijke rijbewijs. Men is echter wel streng. Iemand kan gewoon het theorie-examen afleggen zonder dat er ook maar één rijles gevolgd is. Mocht het zo zijn dat iemand na een tweede poging het nog niet gelukt is om te slagen dan moet iemand verplicht 12 uur aan theorieles volgen bij een erkende rijschool. Dit is om te voorkomen dat mensen alleen maar theorie-examens doen zonder dat zij zich goed voorbereiden.

Verschillende soorten rijbewijzen

Na het behalen van het theorie-examens krijgen jongeren in België een voorlopig rijbewijs. Met dit voorlopige rijbewijs kan iemand minimaal drie maanden oefenen in een auto. Men heeft de keuze uit twee verschillende soorten voorlopige rijbewijzen. Als eerste heeft men de mogelijkheid tot een voorlopig rijbewijs zonder begeleider. Dit is alleen mogelijk wanneer iemand 20 uur rijlessen heeft gevolgd bij een erkende rijschool. Daarnaast is er de tweede optie waarbij het gaat om een voorlopig rijbewijs met begeleider. Deze versie van het rijbewijs is in totaal 36 maanden geldig. Mensen die voor deze versie kunnen hiervoor kiezen als zij worden opgeleid in de rijvaardigheid door hun ouders.

Een spoedcursus volgen voor je rijbewijs

Om snel de weg op te kunnen gaan is het ook mogelijk om een spoedcursus te volgen. Deze worden door heel het land aangeboden. Dus het is ook mogelijk om een spoedcursus in Mortsel te volgen. Met een spoedcursus kun je weer snel de weg op zonder dat je veel tijd en geld kwijt bent.

https://www.rijschoolsofia.be/spoedcursus-mortsel/

https://www.web-wings.nl