Vlaanderen in bedrijf
Image default
Bedrijven

Een afvalcontainer huren, wat kost dat?

Je bent bezig met afbraakwerken en hebt een afvalcontainer nodig? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af hoeveel dit kost. Op deze pagina vind je alvast een paar richtprijzen voor de huur. 

Waarvoor heb je een afvalcontainer nodig?

Een afvalcontainer is nuttig voor diverse werken in en rond de woning. Meestal gaat het om afbraakwerken, waarbij je afval moet verwijderen. Bij kleine hoeveelheden kan je een aanhangwagen gebruiken en alles naar een containerpark brengen. Maar bij grote hoeveelheden is het efficienter om een afvalcontainer te huren. De verhuurfirma zorgt dan voor het transport en de verwerking. 

Een afvalcontainer is handig bij:

  • Een badkamerrenovatie
  • De sloop van een oude garage of een tuinhuis
  • Het opruimen van een zolder
  • De heraanplanting van een tuin
  • Het uitgraven van kleigrond
  • Het uitbreken van houten vloeren en deuren

Hoeveel kost een afvalcontainer?

De kostprijs van een afvalcontainer is afhankelijk van twee factoren:

  • Het type afvalstroom
  • De grootte

Het type afvalstroom is het soort afval dat in de container terechtkomt. Ongevaarlijk afval dat weinig verwerking vraagt is doorgaans goedkoper dan afval dat meer aandacht vraagt, bijvoorbeeld gemengd bouwafval. Dat is logisch. Verder speelt de grootte een rol. Een kleine container van 6 kubieke meter is natuurlijk goedkoper dan eentje van 12 kubieke meter. Daarom is het een goed idee om op voorhand het volume in te schatten. Op deze manier betaal je niet voor een container die slechts half vol is. 

Richtprijzen voor een kleine afvalcontainer liggen rond de €100, excl. btw. Hierbovenop komt nog een verwerkingskost per gewicht. Reken op zo’n €40 tot €80 per ton. Een kleine container voor sloophout met een verwerkingskost van €50/ton waar je 4 ton afval in stopt, kost dus ongeveer €300. 

Tip: vraag meerdere offertes

Wil je zo goedkoop mogelijk een afvalcontainer huren? Dan is er maar één tip: vergelijk offertes. Door meerdere prijzen op te vragen, krijg je een beter beeld van de actuele prijs. Zo kan je waarschijnlijk wat geld uitsparen.