Vlaanderen in bedrijf
Image default
Bedrijven

Salaris

Wanneer je bij een bedrijf werkt, wordt telkens aan het begin of aan het einde van de maand je salaris op je rekening gestort. Vroeger ging dit heel anders. Wanneer je bijvoorbeeld in een fabriek werkte, kreeg je aan het eind van iedere week een envelop met geld erin als salaris. Vaak hadden de fabrieken een bar waar de werknemers na het krijgen van het salaris aan het einde van de week wat gingen drinken. Zo bleef het geld voor een gedeelte bij de eigenaar van de fabriek. Vaak was men zich hier niet bewust van maar sommige gaven in de bar wel erg veel geld uit omdat zij direct daarvoor het contante salaris hadden ontvangen. Soms gaven ze het hele salaris uit in de bar. Men had dan thuis te weinig geld om eten te kopen en hierdoor ontstond onvrede.

Tegenwoordig gaat dit natuurlijk heel anders en is dit haast ondenkbaar. Werknemers krijgen tegenwoordig gewoon het salaris op de bankrekening gestort. Je krijgt het niet contant en hierdoor geef je het ook minder snel uit omdat je een beter overzicht er over hebt. Het kan wel gebeuren dat je hierdoor andere zaken niet betaald worden waardoor er schulden kunnen ontstaan. Wanneer je te veel schulden hebt kan er een deurwaarder langs moeten komen. Er wordt dan bepaald dat de mensen spullen van het huis moeten verkopen om zo de schulden te verminderen. De kwaliteit kan hiervan erg achteruit gaat, soms wordt er zelfs bepaald dat het hele huis verkocht moet worden.

Het moet vaak gebeuren dat een deurwaarder langskomt omdat er niet goed omgegaan wordt met geld. Doordat je te veel geld uitgeeft aan bepaalde dingen, is er te weinig geld voor andere dingen die betaald moeten worden. Bij bedrijven gaat dit ook niet altijd goed en daarom kunnen zij ervoor kiezen om een salarisservice in te schakelen. Zij houden zich dan bezig met de loonberekening van de werknemers en zorgen dat iedereen de juiste hoeveelheid salaris krijgt.

Voor meer info : bezoek de site