Vlaanderen in bedrijf
Image default
Industrie

De werking van een kolomboormachine

Een kolomboormachine oftewel een tafelboormachine is uitermate geschikt om loodrecht in oppervlaktes te boren. De kolomboor voert dit werk met een grote nauwkeurigheid uit, want de boordiepte kunt u namelijk zelf instellen. Bij Machines Crispyn vindt u kolomboormachines van het huismerk Machines Crispyn, die van dezelfde kwaliteit zijn als grote merken zoals Bosch. Dit komt omdat de boren en andere machines van Machines Crispyn aan strenge testen worden onderworpen en alleen wanneer een apparaat de test succesvol doorstaat, mag dit verkocht worden. 

Hoe werkt een kolomboormachine?

Een kolomboormachine bestaat uit een aantal onderdelen. Ten eerste vindt u de voetplaat, die met bouten wordt vastgeschroefd aan het tafelblad of aan een onderstel dat u in de vloer dient te verankeren. Op de voetplaat wordt de stalen kolom geplaatst, waarlangs u de boormachine omlaag of omhoog kunt laten bewegen. Het materiaal dat u wilt boren, kunt u vastklemmen, waarna u de boor er feitelijk gewoon in laat zakken.

Is een kolomboormachine niet hetzelfde als een normale boor?

Er zit wel degelijk een verschil tussen een kolomboor en een traditionele boor of accuboor. Het grootste verschil is eigenlijk dat u bij een kolomboor het te boren materiaal naar uw boor brengt in plaats van andersom. Een kolomboor kan daardoor niet elke boorklus aan. Hij is bijvoorbeeld niet geschikt voor het boren gaten in een muur. Een kolomboormachine brengt echter zijn eigen voordelen, zoals een grote precisie, met zich mee.

 

Werk veilig met een kolomboormachine

Wanneer u een kolomboormachine tot uw beschikking hebt, kunt u ervan uitgaan dat u uw boorklussen met grote nauwkeurigheid zult kunnen uitvoeren. Vergeet hierbij echter niet dat u nooit uw boor onbeheerd achter mag laten. Zet uw werkstuk ook stevig vast en draag geen loshangende kleren tijdens de werkzaamheden. Draag geen sieraden of andere zaken, zoals loshangende haren, die tijdens de klus door de boor gegrepen kunnen worden. Als u nog vragen heeft over een kolomboormachine, kunt u te allen tijde bij deze specialisten terecht. Neem snel contact met hen op!

https://www.crispyn.be/