Vlaanderen in bedrijf
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het onderhouden en reinigen van dampkappen door reinigingsspecialisten

In een horecagelegenheid zijn hygiëne en veiligheid de nummer een prioriteit. Om dit te garanderen, moeten er een aantal maatregelen genomen worden. Hierbij is het bijvoorbeeld belangrijk om de grootkeukens in de horeca goed te reinigen en onderhouden. Valor Services Group bestaat uit ervaren specialisten die grootkeukens kunnen reinigen en onderhouden en ook instaan voor ongediertebestrijding.

Brandveiligheid door het reinigen van dampkappen

Dampkappen worden in veel grootkeukens dagelijks intensief gebruikt. Tijdens het koken kunnen er vetresten op en in de dampkappen terecht komen. In veel keukens wordt er gewerkt met hoge temperaturen. Wanneer deze hoge temperaturen in contact komen met het vet, ontstaat er een gevaarlijke situatie. Het is dus erg belangrijk om deze vetresten tijdig en regelmatig te verwijderen. Je krijgt daarna een attest voor de brandverzekering waardoor je goed verzekerd bent. De reiniging wordt dus helemaal uitgevoerd volgens de wettelijke normen.

Het reinigen van dampkappen op verschillende manieren

Wanneer je Valor Services Group inschakelt, zullen zij de dampkappen grondig reinigen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Eerst worden de dampkappen handmatig gereinigd. Hierbij kan er gebruik gemaakt worden van een hogedrukreiniging. De hogedrukreiniging spuit al het vuil in een keer weg. Dit is de meeste grondige manier van reinigen. Daarnaast zullen ook alle onderdelen in de dampkap gereinigd worden, zoals de vetfilters. Je kunt er daarna voor kiezen om een BioVent systeem te laten installeren. Dit systeem zorgt voor een dagelijkse reiniging van de dampkappen op een biologische manier.

Andere diensten zoals ongediertebestrijding

In een horecabedrijf zijn er nog meer ruimtes die gereinigd moeten worden naast de keukens. Daarom kun je de specialisten van Valor Services Group ook inzetten voor andere reinigingsdiensten. Ook voor ongediertebestrijding kun j deze specialisten inschakelen. Heb je bijvoorbeeld last van vliegen, muggen of een wespennest? Dan is deze ongediertebestrijding zeer geschikt. Ook voor andere insecten en rattenplagen kun je deze reinigingsdienst inschakelen.