Vlaanderen in bedrijf
Image default
Zakelijk

Thuiswerken zoals op kantoor. Zo doet u dat!

Thuiswerken is ook bij ons Vlamingen helaas de norm geworden. Het ziet er niet naar uit dat we rap uit deze situatie zullen geraken, daardoor moeten we ons maar aanpassen. De beste manier om u aan te passen is eerst te accepteren dat u niet op kantoor bent. Adem in. Adem uit. U bent thuis. Nu is het tijd om daar het beste van te maken. Hoe u dat doet en thuis net zoveel plezier in uw werk kunt hebben als op kantoor leest u in dit artikel. 

Zorg voor een duidelijke scheiding tussen werk en privé

Hoewel het lastig kan zijn om u af te schermen als u met 6 kinderen om u heen aan de keukentafel probeert een conference call te begeleiden is het prioriteit nummer één om uw grenzen duidelijk aan te geven. 

Voor uw gezinsleden kan het lijken alsof u opeens altijd beschikbaar bent maar in deze tijden is niets minder waar. De tijden dat u werkt heeft u meer dan ooit nodig om u echt te concentreren op uw dagelijkse taken. Spreek daarom vooraf af wanneer u wel en niet aangesproken mag worden tijdens werktijden. Zo weet iedereen waar hij of zij aan toe is. 

Zorg voor een ergonomische werkplek

De welbekende keukentafel doet dienst als alleskunner maar goed voor uw postuur is het niet om 5 dagen in de week aan de keukentafel met de laptop te werken. Zorg daarom voor een goede ergonomische bureaustoel om comfortabel de werkdag door te komen. Correct ingestelde ergonomische bureaustoelen verminderen de druk op uw lichaam en zorgen ervoor dat uw lichaam de juiste ondersteuning krijgt. 

De verstelbaarheid van een bureaustoel is afhankelijk van het model en vaak ook de prijsklasse. Over het algemeen kan u de prijsklassen en kwaliteit onderverdelen in drie delen: 

  • Budget
  • Middenklasse
  • Exclusief

Budget ergonomische bureaustoelen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 200,-. In deze klasse mag u er nog wel vanuit gaan dat het zitvlak in hoogte verstelbaar is en hopelijk uw rugleuning ook. Voor een budget optie zijn deze stoelen uitermate geschikt maar het ontwerp is over het algemeen erg basic. 

Middenklasse ergonomische bureaustoelen zijn van de meeste gemakken voorzien. Zo mag u vanaf een euro of 300,- wel rekenen op een verstelbaar zitvlak, een verstelbare rugleuning en in elk geval in hoogte verstelbare armleuningen. Soms komt u een stoel tegen in de klasse die een netbespanning heeft of een lendensteun. 

Exclusieve ergonomische bureaustoelen hebben vaak alle mogelijke opties. Van verstelbare zitvlakken, rugleuningen en volledig draaibare armleuningen tot een exclusief afwerkingsniveau vervaardigd van hoogwaardige materialen.

Zorg vooral voor uzelf en ga een rondje om

Deze tijden zorgen al voor genoeg stress en ongemak. Juist als u dag na dag thuis komt te zitten dient u zelf het heft in hand te nemen en dagelijks de deur uit te gaan. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk maar het enige dat u hoeft te doen is even een rondje te wandelen. Binnen een half uur is uw hoofd weer leeg en kan u fris verder met de dag. Begin of eindig de dag met een wandeling, als het goed is heeft u de reistijd over!

Voor meer info : bezoek de site