Vlaanderen in bedrijf
Image default
Zakelijke dienstverlening

Aanstelling van een betrouwbare preventieadviseur

Bent u bedrijfsleider? Dan is het een van uw taken om het welzijn van uw werknemers te bevorderen. U bent dus verplicht een interne dienst voor preventie en bescherming op te richten en een preventieadviseur aan te stellen. Bent u hier niet in thuis en kunt u wel wat professionele hulp gebruiken? Dan bent u bij Wiels te Zwevegem, in de provincie West-Vlaanderen aan het juiste adres. Als het gaat over milieu, veiligheid en ruimtelijke ordening staat dit multidisciplinair team te allen tijde voor u klaar. Ook de aanstelling van een preventieadviseur voor uw onderneming zit u hier dus goed.

Geniet van professionele ondersteuning

Heeft u meer dan 20 werknemers in dienst? Dan is de aanstelling van een preventieadviseur nodig. Een preventieadviseur staat u bij met het toepassen van wettelijke en reglementaire bepalingen inzake het welzijn van uw medewerkers. Enkele taken van een preventieadviseur zijn:

  • Opstellen van risicoanalyses;
  • Adviseren over de organisatie van de arbeidsplaats
  • Wettelijk verplichte kennisgevingen aan de overhoud bijhouden;
  • Onderzoeken van incidenten en arbeidsongevallen.

Uiteraard is dit niet het volledige takenpakket. Bovendien kan een preventieadviseur bij aanstelling, afhankelijk van de opleidingsgraad, zelf taken invullen. U kunt erop rekenen dat het aanstellen van een preventieadviseur steeds volledig op maat van uw organisatie verloopt. Wiels staat u hier natuurlijk graag in bij. Wacht niet langer en vraag deskundige hulp van een echte professional!

Laat u adviseren

Denkt u dat een preventieadviseur een mooie aanwinst is voor uw bedrijf? Dan zit u voor de aanstelling van een professionele en betrouwbare preventieadviseur goed bij Wiels. Dit adviesbureau staat u graag bij en voorziet gedegen advies op maat van uw onderneming. Heeft u specifieke vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de deskundige medewerkers door te bellen of door een e-mail te sturen. Zij staan u graag te woord en helpen u zo snel mogelijk verder.

https://www.wiels.be/nl