Vlaanderen in bedrijf
Image default
Zakelijke dienstverlening

Bij de selectie van software voor je restaurant moet je op deze dingen letten

Ook in de horeca speelt software een grote rol. Denk hierbij aan alle orders die worden opgenomen en naar de keuken of bar worden gestuurd. Of aan de rekeningen per tafel die aan het einde van de avond in orde moeten zijn. Maar ook aan een overzicht van je verkochte dranken en maaltijden. Hierop baseer je dan ook je inkopen en kun je eventueel je menukaart bewerken om zo het meeste uit je restaurant te halen. Software horeca is dan ook heel belangrijk. Het moet een vlot en gemakkelijk systeem zijn om zo snel mogelijk klanten te kunnen assisteren. Allergen horeca wordt hierdoor ook vergemakkelijkt.

Allergenenlijst

Software horeca kun je namelijk niet alleen gebruiken om orders op te nemen, maar ook om te kijken welke allergenen in je gerechten zitten. De wet verplicht je namelijk om in de horeca duidelijk te communiceren welke allergenen in je gerecht zitten. Allergeen horeca software kan hiervoor een uitkomst bieden. Zo heb je altijd bij de hand wat je gasten dan eventueel wel zouden kunnen eten. Het onthouden van zulke ingrediënten is dan ook geen doen.

Welke software moet ik kiezen?

Bij de selectie van software voor je restaurant is het handig indien het een aantal kenmerken bezit. Software horeca dient allereerst snelwerkend te zijn. Je wilt voorkomen dat men lang moet wachten op hun drankjes aangezien de bonnen er te traag uitkomen. Ook allergen horeca software is belangrijk. Zo heeft iedereen altijd bij de hand welke allergenen er in je gerechten zitten. Daarnaast dient de software makkelijk in gebruik te zijn. Dit bespaart je een hoop tijd indien je men moet inwerken. Ook is het handig als de software alle features bezit die je wenst. Elk restaurant heeft andere benodigdheden en hierin kan de software voorzien.