Vlaanderen in bedrijf
Image default
Aanbiedingen

Loopbaanbegeleiding nodig?

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is het begeleiden en adviseren bij het maken van loopbaankeuzes. U krijgt individuele opvang  waarbij de loopbaanbegeleiders conversatiepartner voor u zijn. Loopbaanbegeleiding bied u inzicht in uw kansen, gedrevenheid, eigenschappen , motivatie en positie op de arbeidsmarkt. Welke fasen moet ik zetten om de juiste betrekking te vinden? Wat is mijn capitulatie? Hoe gebruik ik mijn talenten optimaal. Een beantwoording op deze vraag bekomt u doormiddel van loopbaanbegeleiding. Een opleiding loopbaanbegeleiding is geschikt voor arbeiders, ZZP’ers en carrièremannen- en vrouwen.

 

Waarom loopbaanbegeleiding?

is erop gericht om u te assisteren bij wisselingen in uw leven. Heeft u moeite met wisselingen in uw baan of carrière? Raakt u de balans kwijt tussen uw arbeid- en privéleven? Loopbaanbegeleiding kan u voorzien van raad. Dat advies helpt u bij het vinden van een uitkomst op uw vraag. Samengevat, met de attentie loopbaanbegeleiding lost u het probleem op. Enkele pluspunten van loopbaanbegeleiding zijn: betaalbaar met jobcheques, een traject brengt antwoorden op en beter in uw schoeisel staan.

 Heeft u een vorm van autisme?

Mensen met een vorm van autisme/ADD/ADHD of gedragsproblemen ondervinden zich prettig tijdens de loopbaantrajecten. De vrijblijvende ambiance, de schematische ordening en de vele locaties dichtbij uw woonplaats zorgen daarvoor. De betrokken en individuele begeleiding van de loopbaanbegeleiders draagt bij aan dat prettige gevoel.

Hoeveel kost loopbaanbegeleiding?

 

Cheque besteld; hoe nu voorts?

Stap 2. Heeft u het bedrag betaald? Dan verkrijgt u (binnen 14 dagen) uw loopbaancheque van Edenred via mail of per post. De mail of brief is de bevestiging dat u betaald heeft en aan alle voorwaarden voor Loopbaanbegeleiding voldoen.

Hoe zien loopbaancheques eruit?

Een IKL nummer (intern klantnummer binnen VDAB). Een unieke code die u nodig heeft om de loopbaancheque te verifiëren.

Stap artikelen. VDAB controleert of u recht heeft op jobcheques.

 Wat als ik mijn betrekking cheque kwijtraak?

Geen nood. De cheque is gepersonaliseerd en uniek. Indien u de jobcheque onaangebroken laat, vervalt deze na 3 maanden. Het geld wordt teruggestort. Het recht om een jobcheque aan te vragen behoud u.

Heb ik recht op jobcheques indien ik in mijn opzeggingstermijn zit?

Op het ogenblik dat u in uw opzeggingstermijn zit, kan u uw jobcheques reserveren. Wanneer uw opzegtermijn verstrijkt, is het niet mogelijk om jobcheques te bestellen. Tevens heeft u recht op jobcheques tijdens uw tijdsduur van verbrekingsvergoeding.

Indien u geen recht op heeft, dan bekomt u een mail of brief met de reden waarom uw rekest is geweigerd. Begeert u extra info? Neem dan contact op met een van onze kantoren om een afspraak te maken voor gratis kennismakingsgesprek.

Stap 3. Bezorg de jobcheque bij een loopbaanbedrijf. (mail of uitgeprint meenemen).

Arbeid test

Als u behoefte heeft aan inzicht in uw kansen, toewijding, talenten, motivatie en plaats op de arbeidsmarkt.

Ga naar loopbaantest.be vul slechts 12 vragen in en u ontvangt meteen het resultaat in uw mailbox.

Jobcheques

Wanneer komt u in aanmerking voor loopbaancheques

Woont u indien Belg in Wallonië en werkt u in Vlaanderen of Brussel?
Dan heeft u géén recht op loopbaanbegeleiding. Wallonië is immers een deelstaat en geen ander land dat tot de EU of EER behoort. De Vlaamse Gemeenschap is niet bevoegd om beleid uit te schrijven voor inwoners van Wallonië.

Met de loopbaancheques bekomt u voordelige loopbaanbegeleiding. Tijdens het jobbegeleidingstraject gaat u samen met de loopbaanbegeleider kijken naar uw loopbaanvraagstukken. Tevens krijgt u inzicht in uw plaats op de arbeidsmarkt en wordt er gekeken naar het belang van de verhouding tussen uw taak- en privésituatie. De jobcheques zijn een elektronisch betaalmiddel voor professionele loopbaanbegeleiding . De jobcheques zijn beschikbaar gesteld door de Vlaamse overheid.

Hoe ziet een jobbegeleidingstraject eruit?

Heeft u na het jobcoachingtraject nog vragen? Neem gerust contact op met uw oefenmeester voor een kosteloos nazorggesprek. Daarin kijkt u tezamen met uw oefenmeester welke voetstappen u voorts kunt nemen.

Werkfase – Hoe is uw plaats op de arbeidsmarkt?

Kennismaking met uw loopbaan coach
Verheldering werkmethode
Verwachtingen en beweegredenen bepraten
Bepraten van leer- en werkervaringen
Doelstellingen bepalen
Doe-opdrachten bouwen

Intakegesprek – Wat kunt u  van Loopbaanbegeleiding verwacht?

Loopbaanbegeleiding is een individueel procesverloop  bij een vestiging bij u in de buurt. De stappen van het proces:

Stap 4

Stap artikelen

Reflectiefase – Heeft de loopbaanbegeleiding inzicht geboden?

Terugkom-ogenblik waarbij u tezamen een Individueel OntwikkelingsPlan opstelt (POP). Een POP-plan is gericht op de lange periode. Enerzijds stelt u doelen voor dit jaar, anderszijds kijkt u ook verder.
Terugkaatsen genomen acties, bewerkingen, verbeterpunten.

Afzonderlijk gesprek met uw loopbaan oefenmeester
Vragenlijsten invullen en loopbaantesten maken
Ervaringen uitwisselen met andere mensen die een jobbegeleidingstraject volgen
Doe-opdrachten uitvoeren

Stap 3

Voor wie is Loopbaanbegeleiding?

Ik heb moeite om mijn werknemers te motiveren, ik heb het gevoel dat ik er alleen voor sta en ik schuif de vervelende taken voor me uit. Herkenbaar? Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

U wilt bevordering maken of betreffende een aantal jaar. En hoe kunt u uw leiderschap overtreffen of andere competenties. Met loopbaanbegeleiding kunt u hier iets aan doen.

Loopbaanbegeleiding is er voor alle, ondernemers, carrièremannen- en dames die met vragen worstelen aangaande hun loopbaan en personeel die in hun opzegtermijn en termijn van verbrekingsvergoeding zitten. Enkele moeilijkheden waar u tegenaan loopt en waar loopbaanbegeleiding u mee vergezelt.

Ondernemers

Voor meer info : bezoek de site